Froome in 31 novih kolegov

Froome in 31 novih kolegov
01.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Israel Start Up Nation. Ekipa je dopolnjena. V naslednji sezoni bo štela kar 32 kolesarjev, kar je največje še dovoljeno število.

Mednarodna kolesarska zveza ekipi World Toura dovoli imeti največ 32 kolesarjev in pri moštvu Israel Start Up Nation bodo v naslednji sezoni imeli največje še dovoljeno število kolesarjev.

Nazadnje so pogodbi podaljšali še z Boivinom in Hollensteinom. Ekipa naj bi prve skupne priprave opravila januarja v Izraelu. Seveda bo naslednje leto v moštvu, ki je pred to sezono prevzelo World Tour licenco veliko stvari potekalo drugače.

Pogodbo je z moštvom namreč podpisal Chris Froome, ki tako zapušča Ineos, prej Sky, s katerim je dosegel vse največje uspehe. Štirikrat je bil najboljši na Touru, dvakrat na Vuelti in enkrat na Giru. Novinci v ekipi bodo še Michael Woods, Patrick Bevin, Alessandro De Marchi, Sep Vanmarcke in Daryl Impey.

"Ekipa bo občutno močnejša, vseeno pa smo ohranili jedro te ekipe. Računamo na to, da bomo zelo konkurenčni na največjih dirkah, vključno s tritedenskimi preizkušnjami in največjimi klasikami," je dejal solastnik ekipe Sylvain Adams.

Veliko pričakujejo tudi od Daniela Martina, ki je na letošnji Vuelti pokazal, da je lahko zelo konkurenčen. Seveda pa bo zelo pomembno videti, če se lahko Froome po hudi poškodbi vrne na najvišjo raven.

"Zanimivo bo videti, kako se bomo soočili z že uveljavljenimi ekipami," je dejal manager Kjell Carlstrom: "Imamo ekipo, s katero bomo lahko dosegali dobre rezyltate na različnih dirkah. Največ pa si obetamo od etapnih dirk. V naslednjih dneh se bomo usedli in pripravili načrt."



Israel Start Up Nation 2021: Chris Froome, Dan Martin, Sep Vanmarcke, Michael Woods, Rudy Barbier, Sebastian Berwick, Patrick Bevin, Jenthe Biermans, Guillaume Boivin, Matthias Brandle, Alexander Cataford, Davide Cimolai, Alessandro De Marchi, Alex Dowsett, Itamar Einhorn, Omer Goldstein, Andre Greipel, Carl Fredrik Hagen, Ben Hermans, Hugo Hofstetter, Reto Hollenstein, Daryl Impey, Taj Jones, Krists Neilands, Guy Niv, James Piccoli, Alexis Renard, Guy Sagiv, Norman Vahtra, Tom Van Asbroeck, Mads Wurtz Schmidt in Rick Zabel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ