Froome in Thomas skupaj na Tour

Froome in Thomas skupaj na Tour
02.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pričakovano. Chris Froome je sporočil, da bo v tej sezoni vse stavil na Tour de France. Tja odhaja tudi Geraint Thomas.

Pravzaprav gre za pričakovano potrditev. Chris Froome ne bo branil zmage na lanski dirki po Italiji. Potem ko je na izjemen način iz praktično izgubljenega položaja prišel do rožnate majice, je potem na dirki po Franciji zasedel končno tretje mesto. Letos je tega počitka med obema tritedenskima dirkama še manj in Froome je jasno povedal, da se želi vpisati med redke kolesarje, ki so Tour dobili petkrat.

"Prihajam do točke v moji karieri, ko razmišljam, kakšna bo moja kolesarska zapuščina."

“Prihajam do točke v moji karieri, ko razmišljam, kakšna bo moja kolesarska zapuščina. Če bom dobil lahko dobil peti Tour in se tako pridružil zgolj štirim kolesarjem, ki jim je to uspelo, potem bi to bilo neverjetno,” je v uradni izjavi za javnost dejal Chris Froome: “Težko sem se odločil, na kateri izmed tritedenskih dirk nastopiti. Še posebej potem, ko sem lani dobil Giro in sem se z ekipo res imel lepo. Vendar pa bo v sezoni 2019 moj glavni cilj Tour de France. Seveda je težko, ker se ne bom mogel vrniti na Giro in braniti rožnate majice. Ostali so mi lepi spomini, vendar pa je bolje, da Giro izpustim, če želim vse staviti na Tour.”

"Če ne bi dobil Toura, potem bi najbrž zdaj pogledoval proti Giru ali Vuelti, vendar pa bom zdaj na Touru na hrbtu nosil številko. Škoda bi bilo, če se ne bi vrnil v najboljši možni formi."

Podobno razmišlja tudi Geraint Thomas. Lani je dobil dirko po Franciji, od takrat pa je imel ogromno obveznosti. Zdaj se že resno pripravlja na novo sezono. Seveda razmišlja o tem, kako bo branil zmago na Touru. “Moj glavni cilj bo, da se vrnem na Tour in ga odpeljem po svojih najboljših močeh. Če ne bi dobil Toura, potem bi najbrž zdaj pogledoval proti Giru ali Vuelti, vendar pa bom zdaj na Touru na hrbtu nosil številko. Škoda bi bilo, če se ne bi vrnil v najboljši možni formi,” je dejal Thomas: “Vse bo usmerjeno proti Touru. Se pa veselim rahlo spremenjenega programa dirk. Po Touru bi rad nastopil še na svetovnem prvenstvu, saj bo v Yorkshiru, tako da bo to nekaj posebnega.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ