Froome in Thomas sta se odpovedala Vuelti

Froome in Thomas sta se odpovedala Vuelti
16.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Junaka prvih dveh tritedenskih dirk Geraint Thomas in Christopher Froome sta se odpovedala španski Vuelti. Izbrala sta dirko po Veliki Britaniji.

Bliža se začetek dirke po Španiji, ki jo je lani dobil Christopher Froome. Froome je že vse od lanskega Toura aktiven na vseh tritedenskih dirkah. Dobil je Tour, Vuelto, Giro in potem bil še tretji na letošnjem Touru. Vse skupaj pa je očitno preveč. Čeprav se je tudi med Tourom še govorilo, da bi se Froome prav lahko odločil še za nastop na španski Vuelti in branjenje lanske zmage, se to ne bo zgodilo.

Zato pa bo nastopil na vse bolj priljubljeni dirki po Veliki Britaniji, ki se bo začela 2. septembra v Walesu. Na tej dirki bo nastopil prvič po letu 2009, ko je v dresu Barloworlda zasedel 50. mesto. “Vuelta je bila do zdaj vedno pomemben cilj in na žalost se je vedno prekrivala z dirko po Veliki Britaniji. Ker pa letos ne bom nastopil na Vuelti, imam spet priložnost nastopiti v Veliki Britaniji, na trasi, ki se zdi odlična,” je dejal Froome:

“Veselim se dirkanja. Spomnim se, da je na tej dirki vedno dobro vzdušje, od takrat pa je dirka postala še večja. Zares se veselim vrnitve.” Moštvo Sky je to dirko do zdaj dobilo samo enkrat, in sicer leta 2013, ko je bil najboljši Bradley Wiggins. Takrat je premagal Martina Elmigerja in Simona Yatesa. Zdaj bodo upali, da bo delček forme s Toura pokazal tudi Geraint Thomas. Veliki junak francoske tritedenske dirke je imel po samem Touru ogromno obveznosti, zato ni nič čudnega, da je pred dnevi na twitterju zapisal:

“Ko se zaveš, koliko škode si si naredil v zgolj dveh tednih.” Ob teh besedah pa je priložil GIF Simona Cowella, ki glavo iz obupa položi v roke. 32-letni kolesar Skya pa je zdaj priznal: “Takoj po končanem Touru sem vedel, da želim nastopiti na dirki po Veliki Britaniji in dirkati na domačih tleh. Dirka se bo začela v Walesu, kar bo nekaj posebnega. Potem pa bom lahko dirkal skozi celotno Veliko Britanijo. Komaj čakam.” Dodal je še, da želi biti na startu dovolj dober, da bo lahko užival in obenem tudi resno dirkal: “Videli bomo, kako bo v naslednjih nekaj tednih, vendar pa se že veselim. Vem, da bomo imeli močno ekipo. Tudi Wout Poels je trenutno zelo močan.” Dirka se bo končala 9. septembra v Londonu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ