Froome med elito izbrancev

Froome med elito izbrancev
29.11.2017 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je nominiran za prestižno priznanje BBC-jevo športno osebnost leta. Spet se je znašel med 12-erico izbrancev.

Christopher Froome se je še tretjič znašel med 12-imi nominiranci, ki se bodo potegovali za Športno osebnost leta osrednjega britanskega medija BBC.

Govorimo o nagradi SPOTY. Četrta zmaga na dirki po Franciji in potem zmaga na dirki po Španiji. Znameniti dvojček, torej. Pri 32-letih je kolesar Skyja postal prvi Britanec, ki je dobil dirko po Španiji. Pa še tretje mesto v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v Bergnu, ko je zaostal samo za svetovnim prvakom Tomom Dumoulinom in izjemnim Primožem Rogličem.

Prav zanimivo, lani ga kljub tretji zmagi na Touru in medalji z olimpijskih iger niso nominirali, medtem ko mu je med elito izbrancev uspelo priti že leta 2013, ko je dobil prvi Tour in 2015, ko je bil najboljši še drugič. Poleg Frooma so nominirani še tekač Mo Farah, voznik formule 1 Lewis Hamilton, hitrostna drsalka Elise Christie, boksar Anthony Joshua, nogometaš Harry Kane, teniška igralka Johanna Konta, paraolimpijec Jonnie Peacock, plavalec Adam Peaty, motorist Jonathan Rea, igralka kriketa Anya Shrubsole in tekvondoistka Bianca Walkden.

Zmagovalca bodo izbrali gledalci, prireditev pa bo potekala v nedeljo, 17. decembra v Echo Areni v Liverpoolu. Lani in predlani je bil za najboljšega razglašen teniški igralec Andy Murray, ki je nagrado dobil že tretjič. Tudi kolesarji so že bili proglašeni za najboljše. Nazadnje Bradley Wiggins leta 2012. Takrat je poleg nekaterih pomembnih krajših etapnih dirk kot prvi Britanec dobil dirko po Franciji. Na domačih igrah v Londonu pa je postal še olimpijski prvak v vožnji na čas. Leta 2011 je nagrado po izjemnih predstavah na dirki po Franciji in po osvojenem naslovu svetovnega prvaka prejel Mark Cavendish. Leta 2008 je bil najboljši Chris Hoy, daljnega leta 1965 pa Tom Simpson.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ