Froome napovedal začetek sezone

Froome napovedal začetek sezone
05.02.2018 AVTOR: D. Z.
Tudi Chris Froome oziroma moštvo Sky sta razkrila, kje bo prvi zvezdnik začel sezono. To bo na dirki Ruta del Sol.

Chris Froome, ki glede na objave na Stravi v zadnjem obdobju ogromno trenira je razkril, da bo sezono začel na dirki Ruta del Sol oziroma na dirki po Andaluziji. Začne se 14. februarja.

Govorimo o petdnevni dirki ekstra kategorije, ki jo je v zadnjih šestih letih kar petkrat dobil Alejandro Valverde. Leta 2015 je njegovo prevlado za eno izvedbo prekinil prav Froome. “Januarja sem opravil dober sklop treningov. Lepo je bilo spet na kolesu. Na Ruti me že nekaj let ni bilo, vendar pa je to dirka, na kateri sem v preteklosti užival. Zato se že veselim vrnitve, ” je dejal Froome.

Seveda pa ima Froome še vedno nerešeno afero, ki se vleče od dirke po Španiji. Na dirki, ki jo je lani dobil so v mu v vzorcu našli preveliko količino Salbutamola. Primer pa do zdaj še ni zaključen. Predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient pa je motvo Sky pozval, naj Frooma do zaključka primera suspendira. “Prepričan sem, da bomo temu lahko prišli do dna. Da bomo ugotovili, kaj se je zgodilo. Z ekipo trdo delamo na tem. Zavedam se, da je vse skupaj povzročilo ogromno negotovosti. Upam, da bodo ljudje razumeli, da do zaključka primera ne smem veliko več povedati. Vendar si sam še najbolj želim, da bi se primer čimprej zaključil, ” je dejal Froome.

Oglasil pa se je tudi prvi mož moštva Dave Brailsford: “Vsi vemo, da so to težke okoliščine. Za obe strani pa je pomembno, da bodo primer obravnavali pošteno in prišli do pravih zaključkov. Gre za zapleteno stvar, vendar pa s Chrisom trdo delamo, da bi stvari čim hitreje rešili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ