Froome odstopil: Počena kost v stopalu

Froome odstopil: Počena kost v stopalu
03.09.2015 AVTOR: D. Z.
Potem, ko je padel na začetku 11. etape, pa kljub bolečinam prišel do cilja, Chris Froome dirke po Španiji ni mogel nadaljevati. Poškodbe so bile prehude.

»Res sem razočaran, da moram zapustiti Vuelto, vendar pa so poškodbe, ki sem jih staknil včeraj prehude. Največji udarec je prejelo desno stopalo. Iz obupa sem končal etapo, kolegi pa so opravili odlično delo, da so mi pomagali do cilja. A, takoj ko sem sestopil s kolesa, sem ugotovil, da desna noga ne more prenesti teže. Dodatne preiskave so pokazale, da imam počeno kost v stopalu. Zdaj bom z zdravniškim osebjem poskrbel za popolno regeneracijo, « je za spletno stran moštva Sky dejal Chris Froome.

Kolesar Skya je padel po vsega treh kilometrih 11. etape na dirki po Španiji. Kljub vsemu je prišel do cilja, a zaostal za več kot osem minut. »Takoj se nam je zdelo, da je šlo za hud padec, tako da nas je kar skrbelo. A bil je prvi, ki je rekel, da želi nadaljevati. Že na prvem vzponu je ujel glavnino in tudi v nadaljevanju je trdil, da se dobro počuti, « je dejal športni direktor Cioni, ki je še dodal:

»Mislim, da se je bolečina povečala, takoj ko je adrenalin popustil. Takrat je začel popuščati. Res je pogumen, da je prišel do cilja, pa čeprav v hudih bolečinah. To je dokaz, da je hotel na vsak način ostati na dirki. « Za Frooma je sezone tako konec. Vsekakor je dosegel zastavljene cilje, saj je še drugič slavil na dirki po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ