Froome po pobegu v Alpah: »Lepo je bilo spet biti na čelu dirke«

Froome po pobegu v Alpah: »Lepo je bilo spet biti na čelu dirke«
23.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V kraljevski etapi dirke po Alpah, bivše dirke po Trentu, je nase opozoril Chris Froome, ki je bil del ubežne deveterice. Froome ni bil v igri za etapno zmago, a je vseeno pokazal, da se njegova forma počasi dviga po hudi nesreči leta 2019.

Chris Froome ima za seboj res burno obdobje, predvsem na začetku sezone je bil glede na številke s treningov že precej blizu dobri tekmovalni formi, a zaradi vrste manjših težav pripravljenosti še ni uspel pokazati tudi na cesti.

V četrti etapi dirke po Alpah (dobil jo je Pello Bilbao in zmago posvetil Micheleju Scarponiju, včeraj je bila obletnica njegove smrti) je bil Froome med tistimi kolesarji Israel Start-Up Nationa, ki so pokrivali pobege v prvem delu etape. Po hitrih 40 kilometrih se je odcepila ubežna deveterica, v kateri je bil tudi štirikratni zmagovalec dirke po Franciji.

Za etapno zmago so bili prekratki, glavnina jih ni spustila na kaj več kot dobri dve minuti naskoka, ujeti so bili na začetku zadnjega vzpona kraljevske etape dirke. »Škoda je, ker nam niso dovolili prav velikega naskoka, da bi se lahko vsaj borili za etapno zmago. Kljub temu je bilo lepo spet biti na čelu dirke, mislim, da sem bil nazadnje v pobegu na dirki po Italiji leta 2018. Občutek imam, da se moja pripravljenost počasi dviga, občutek v nogah je vse boljši, zelo lepo je bilo spet dirkati na polno v ospredju in biti del pobega, sploh danes, ko je bil tempo res hud,« je po etapi povedal Froome.

Za Britanca je dirka po Alpah le še ena v nizu pripravljalnih dirk na dirko po Franciji, ki ostaja glavni cilj njegove sezone. Če nič drugega, je Frooma lepo spet videti v ospredju in vsaj v soju kamer, če že ne v igri za zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ