Froome potrdil: Naslednje leto na Giro!

Froome potrdil: Naslednje leto na Giro!
29.11.2017 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je zdaj potrdil. V naslednji sezoni bo poskusil dobiti dirko po Italiji in dirko po Franciji.

“To je nekaj, kar smo v ekipi skrbno načrtovali in smo se o tem veliko pogovarjali, ” je v video sporočilu razkril Christopher Froome:

“Vemo, da bi bil neverjeten dosežek v modernem kolesarstvu, če bi uspel dobiti Giro in Tour v isti sezoni. Vendar pa mi način, kako smo letos vse izpeljali daje dodatno samozavest, tako da bom lahko osredotočen na obe dirki. ” Froome je s tem potrdil, da bo poskusil v isti sezoni dobiti Giro in Tour. Zadnji, ki mu je to uspelo je bil že daljnega leta 1998 Marco Pantani.

Naslednje leto bo Froomu še kako prav prišlo dejstvo, da bo med koncem Gira in začetkom Toura zaradi poznejšega začetka francoske preizkušnje na voljo teden dni več kot običajno. Natančneje šest tednov. “To je en teden več časa za regeneracijo in trening kot bi bilo običajno. Menim, da ti to da dodaten čas, da lahko na obeh dirkah nastopiš v polni formi. ” Froome je poudaril, da se je predvsem letos naučil veliko o tem, kako preživeti obdobje med dvema tritedenskima dirkama. Dobil je namreč tako Tour kot Vuelto.

“Kako smo izpeljali vse med Tourom in Vuelto, to je bila prava šola za vse nas. Upamo, da mi bo to prišlo prav v letu 2018. Zame je to velik in nov izziv. Narediti nekaj, kar ljudje najbrž ne bi pričakovali. Zame je to nova motivacija, saj bom lahko videl, če mi bo uspelo izpeljati nekaj posebnega, ” je še dodal Froome. Britanec se bo tako vrnil na Giro, saj je tam nastopil že dvakrat. Leta 2009 kot član Barloworlda, leta 2010 pa kot član Skyja. Takrat so ga diskvalificirali v 19. etapi, saj se je na Mortirolo držal za spremljevalni avtomobil. “Čutim, kot da se je na nek način moja kolesarska kariera začela v Italiji. Tu sem živel tri leta in tu sem začel mojo pot med profesionalnimi kolesarji. Imeti priložnost, da se lahko vrnem na Giro v takem položaju, kot sem zdaj. Zdi se mi, da je to nekakšen zaključen krog.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ