Froome se bo na Vuelti soočil s Contadorjem

Froome se bo na Vuelti soočil s Contadorjem
04.08.2012 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Španiji bo nastopil tudi drugi s francoskega Toura Christopher Froome. Britanec je nastop potrdil potem, ko je olimpijski kronometer končal na izjemnem tretjem mestu.
Na dirki po Španiji bo letos kar nekaj zanimivih kolesarjev. Eni se bodo pripravljali na svetovno prvenstvu (Philippe Gilbert), drugi pa bodo dirko po Španiji odpeljali z eno samo mislijo - dirko končati med najboljšimi v skupnem seštevku. Takih kolesarjev bo kar nekaj. Omenimo samo Igorja Antona, Joaquina Rodrigueza, Denisa Menčova, Jurgena Van den Broecka ...

Prvo ime pa bo brez dvoma Alberto Contador, ki se bo v naslednjih dneh po suspenzu lahko vrnil v kolesarsko karavano. Contador bo še naprej zastopal ekipo Saxo Bank, ki jo vodi Bjarne Riis. Slednji je prepričan, da bo Contador glavni kandidat za zmago. Zdaj je prihod na špansko preizkušnjo potrdil tudi Christopher Froome.

Britanec je na dirki po Franciji zasedel končno drugo mesto, vendar je bil na vzponih očitno najmočnejši kolesar. Formo je unovčil tudi na olimpijskih igrah, ko je v kronometru zasedel tretje mesto. Sicer sta za njim zelo naporna dva mesecea in vprašanje je, če bo lahko zadržal tako vrhunsko pripravljenost, vendar se je Froome vseeno odločil, da bo poskusil vsaj ponoviti lansko drugo mesto. Takrat je moral pomagati Bradleyju Wigginsu.

Na koncu je kapetana celo premagal. Tokrat pa bo prvič imel priložnost, da bo tritedensko preizkušnjo začel kot kapetan. "Dirka bo že čez dva tedna, zato si bom najprej privoščil počitek in bom poskusil občutiti ta olimpijski duh. Potem se bom vrnil v Monaco in začel s pripravami na Vuelto," je dejal Froome.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ