Froome v Argentini prvič v novem dresu

Froome v Argentini prvič v novem dresu
18.12.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Chris Froome je razkril, da bo na dirki po San Juanu v Argentini januarja prvič dirkal v barvah Israel Start-Up Nationa. Vrhunec sezone bo seveda dirka po Franciji.

V teh dneh se odvijajo prvi ekipni trening kampi in novinarske konference, na katerih kolesarji predstavljajo svoje načrte za sezono. Pri ekipi Israel Start-Up Nation je največ pozornosti pred sezono 2021 zagotovo deležen Chris Froome, njihova zvezdniška okrepitev.

Froome sezone še nikoli ni začel v Argentini, a januarska dirka v zadnjih letih dela velike korake naprej, letos pa bo še toliko bolj pomembna, ker je zimski avstralski del koledarja odpadel. »Dirka po San Juanu bo začetek novega poglavja v karieri, ki ga zelo težko pričakujem. Komaj čakam, da bom na cesti prvič z novimi sotekmovalci in da se sezona začne,« pravi Froome.

V ekipi zatrjujejo, da Britanec ne bo ciljal na skupni seštevek v Argentini in da je rezultat drugotnega pomena, a bi vidna uvrstitev na 8-dnevni dirki zagotovo nekoliko razbremenila Frooma pred nadaljevanjem leta. Etapne zmage bodo v Argentini lovili s šprinterjem Rudyjem Barbierjem, ki je lani že dobil uvodno etapo na dirki, v gorskih etapah pa bo kapetan Izraelec Guy Niv. 

Froome si je izbral tradicionalni pripravljalni program za dirko po Franciji, ki se bo precej prekrival s programom Primoža Rogliča - morda se bosta srečala že na Rogličevem začetku sezone na dirki Pariz - Nica, zagotovo pa vsaj na generalki za Tour kriteriju po Dofineji.

»Pred Chrisom in celotno ekipo je pomembna sezona in lepo vreme ter dobra atmosfera v San Juanu bosta dobra priložnost, da se Chris navadi na sotekmovalce in oni nanj. Ekipno delo je pomembno, za to pa so pomembni dobri odnosi in upam, da jih bodo fantje skozi sezono razvili,« pa pravi športni direktor pri ISN Kjell Carlström.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ