Froome zbolel in odpovedal nastop

Froome zbolel in odpovedal nastop
27.04.2014 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome, zmagovalec lanske dirke po Franciji, ima letos kar precej težav. Tokrat je zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastop na klasiki Liege-Bastogne-Liege.

Christopher Froome bi moral biti eden izmed šestih zmagovalcev ene izmed tritedenskih dirk, ki so danes v karavani na prestižni klasiki Liege-Bastogne-Liege. Torej, moral bi biti v družbi kolesarjev, kot so Vincenzo Nibali (zmagovalec Gira in Vuelte), Ryder Hesjedal (zmagovalec Gira), Andy Schleck (zmagovalec Toura), Damiano Cunego (zmagovalec Gira) in Alejandro Valverde (zmagovalec Vuelte).

Froome je s tem namenom v soboto zvečer tudi pripotoval v Belgijo, vendar je tik pred začetkom dirke nastop odpovedal. Imel naj bi rahle težave z dihanjem, uradno pojasnilo, težave z infekcijo prsnega koša. »Po jutranjem pregledu smo se odločili, da je bolje, če na dirki ne nastopi. Gre za preventivno potezo, saj mu bo ta odločitev omogočila, da si bo prej opomogel pred dirko po Romandiji, « je dejal zdravnik ekipe Sky Richard Freeman.

Froome bo na dirki po Romandiji branil lansko zmago. Froome se je letos že odpovedal nastopu na dirki Tirreno-Adriatico. Takrat zaradi bolečin v hrbtenici. Sicer pa je glavni mož Skya Dave Brailsford poudaril, da imajo letos pri moštvu zares ogromno zdravstvenih težav:

»Če bi analizirali vse bolezni in nesreče, potem bi lahko rekli, da smo jih imeli letos precej več, kot smo jih pričakovali. Smo jih pa imeli v prejšnjih sezonah precej manj. Zdi se, kot da smo vse prihranili za ta trenutek. « Brailsford je izpostavil neaktera imena, kot so Locke, brata Henao, CJ Sutton, Froome, Kennaugh … »Takoj bo tu dirka po Romandiji, teden dni kasneje dirka po Kaliforniji in tako si prav velikih sprememb ne smeš dovoliti, « je še dodal Brailsford.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ