Froome: Dumoulin je favorit

Froome: Dumoulin je favorit
20.09.2017 AVTOR: D. Z.
"Takih kronometrov ni prav veliko, tako da se že veselim tega poskusa. Videl bom, kaj je še ostalo v nogah," je pred posamično vožnjo na čas dejal Christopher Froome.

Dobil je dirko po Franciji, potem pa še nadvse zahtevno dirko po Španiji. Kljub napornemu urniku pa se Christopher Froome ni odpovedal nastopu na svetovnem prvenstvu.

V ekipnem kronometru je s kolegi pri Skyju osvojil bronasto medaljo. Zdaj ga čaka še zadnja dirka v sezoni – nastopil bo v posamični vožnji na čas. “Po napornem poletju so noge kar dobre. Sicer nimam posebnih pričakovanj. Usedel se bom na kolo in dal vse od sebe, ” je dejal junak zadnjih dveh tritedenskih dirk Christopher Froome.

Letos je postal prvi kolesar po Marcu Pantaniju leta 1998 (Giro in Tour), ki je dobil dve tritedenski dirki v isti sezoni, ki si sledita ena za drugo. Še toliko bolj cenjen dosežek, saj med obema ni veliko časa za počitek in pripravo. Froome je torej dobil Tour in Vuelto. “Fizično se še vedno dobro počutim. Sezono sem začel pozneje in to mi je zelo pomagalo. Psihično? To pa je druga stvar. S tega vidika sem kar utrujen in se že veselim, da bom lahko preživel nekaj časa doma z družino. ” Froome tako noče prevzeti vloge favorita:

“Vem, da so tu precej večji specialisti za vožnjo na čas, kot sem sam. Tu so fantje, ki so se posebej pripravljali samo za to. Sem nekakšen outsider. Počutim se dobro, rad bi poskusil in videl, kaj je še ostalo v nogah. ” Ob omenjanju favoritov je izpostavil predvsem Toma Dumoulina. Letos edinega, ki je poleg Frooma še dobil tritedensko dirko. Nizozemec je dobil dirko po Italiji. Kmalu zatem pa je vse moči usmeril prav v vožnjo na čas v Bergnu. “Ni odpeljal ne Vuelte ne Toura. Mislim, da se je osredotočal samo na to dirko. Zato menim, da bo velik favorit, ” je za cyclingnews.com še dodal Froome.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ