Froome: Hvala vsem, ki ste me podpirali in mi verjeli

Froome: Hvala vsem, ki ste me podpirali in mi verjeli
03.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Novica, ki je vsekakor razburkala kolesarsko javnost. Chris Froome je oproščen. Primer je končan. Britanec se je odzval v izjavi za javnost.

“Hvaležen sem, odleglo mi je. Končno lahko zaprem to poglavje. Za mano je težkih devet mesecev. Hvala vsem, ki ste me podpirali in mi v tem času verjeli,” je na Instagramu zapisal Christopher Froome. Britanec je zdaj oproščen. Uspelo mu je namreč prepričati tako UCI kot organizacijo WADA in tako so ga spoznali za nedolžnega v njegovem primeru s preveliko vsebnostjo Salbutamola v vzorcu, odvzetem v 18. etapi dirke po Španiji.

Froome je obdržal zmago na Vuelti. Letos pa je dobil še dirko po Italiji. Zdaj so tudi iz Svetovne protidopinške agencije sporočili, da se na odločitev UCI ne bodo pritožili, in da se strinjajo z opustitvijo primera. Poleg tega so v izjavi za javnost zapisali, da tudi metoda testiranja v podobnih okoliščinah ne bi bila primerna, saj se ne morejo približati naporom, ki so jih morali lani kolesarji prestati na dirki po Španiji: “WADA meni, da je to pravi in najbolj pošten rezultat nadve kompleksnega primera.” Kaj pa Froome? Oglasil se je prek uradne izjave za javnost moštva Sky.

“Vesel sem, da so me spoznali za nedolžnega. Ta odločitev je zelo pomembna zame in za ekipo. Je pa to tudi zelo pomemben trenutek za kolesarstvo. Razumem zgodovino tega športa. Dobro in slabo. Svojo vodilno vlogo sem vedno jemal zelo resno in vedno sem vse poskušal izpeljati na pravi način. Ko sem rekel, da ne bom nikoli omadeževal majice, in da bodo moji rezultati ostali veljavni sem mislil resno.“ Froome je še dodal, da je vedno verjel, da ga bodo spoznali za nedolžnega.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ