Froome: Nemogoče voziti s takim zapestjem

Froome: Nemogoče voziti s takim zapestjem
09.07.2014 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome, ki je z dirke po Franciji odstopil v peti etapi, se je na vse skupaj odzval kar prek twitterja.

»Razočaran sem, ker sem moral odstopiti z letošnje dirke po Franciji. Zaradi težkih razmer in poškodovanega zapestja je bilo skorajda nemogoče nadzirati kolo. Hvala ekipi in ostalemu osebju, ker so me poskušali pripeljati do konca. Richieju Portu in ostalim kolegom želim čim več uspeha na Touru, « je na twitterju zapisal Christopher Froome.

Tako se je žalostno, že v peti etapi, končalo branjenje lanske zmage. Na ta zapis se je odzval tudi njegov veliki tekmec Alberto Contador: »Pogumno Chris. Razumem tvojo bolečino, ker si moral odstopiti in tako vreči stran več mesecev trdega dela. Hitro se pozdravi, Vidimo se prihodnje leto. «

V Skyu letos med deveterico kolesarjev, ki so začeli 101. dirko po Franciji, ni bilo Bradleyja Wigginsa. Prav Britanec je letos dokazal, da se lahko vozi tudi po tlakovanih odsekih, saj je aprila na klasiki Pariz-Roubaix zasedel deseto mesto. Nekdanji zmagovalec Toura se je po padcu Frooma vendarle odzval: »To je bil težek dan. Nerad vidim, da kdo izmed izjemnih kolesarjev pade, vendar Chris se bo vrnil. Danes smo videli, kako težko je dobiti Tour de France, a ekipa se bo na to odzvala. «

Prav zanimiv je bil prvi odziv prvega moža moštva Sky Davea Brailsforda. »Izjemno zanimivo. To morate priznati. Morda se nam ni izšlo, vendar, če si kot kolesarski navdušenec gledal dirko in videl, kako jo je odpeljal Nibali. To je bilo neverjetno, « je najprej dejal Brailsford in potem vendarle spregovoril nekaj besede tudi o spremembi taktike, potem ko je njihov glavni mož odstopil.

»Veseli smo, da je v igri ostal Richie in zdaj nas čakajo vzponi. Tja želimo priti čim prej. To ne bo Froomovo leto, vendar pa imamo v Richieju izjemnega kolesarja, ki bo prevzel vlogo kapetana. Ko pride tak dan, moraš nadaljevati. To je del športa. Spremeniti moraš cilje in nadaljevati. Morda dobiš udarec, a moraš se pobrati, « je zaključil Brailsford. Kasneje so o padcu in poškodbah, seveda tudi z odzivom Christopherja Frooma, poročali tudi na uradni spletni strani moštva Sky.

»Žal mi je, da sem odstopil, a to je bila pravilna poteza. Potem, ko sem spet padel, sem vedel, da ne morem več nadaljevati. Zdaj bom odletel domov in v naslednjih dneh bom opravil še nekaj pregledov zapestja. Tako bom vedel več, za kakšno poškodbo gre, « je dejal Froome in potrdil, da rentgensko slikanje po četrti etapi ni pokazalo resnejših poškodb. »Zato sem danes želel dirkati, vendar pa sem čutil bolečino, tako da smo levo zapestje že pred startom močno povili. Zaenkrat ne morem reči, kdaj se bom vrnil na kolo, « je še dodal Froome.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ