Froome: Ni mi treba zamenjati ekipe ...

Froome: Ni mi treba zamenjati ekipe ...
26.07.2012 AVTOR: D. Z.
"Navdušen sem nad tem, kar smo kot ekipa v teh treh tednih dosegli. To je neverjetno," je bil po Touru navdušen Chris Froome.
Moštvo Skya je bilo na dirki po Franciji tako močno, da se je bolj kot o tem, kdo jih lahko ogrozi, govorilo o internem dvoboju med Froomeom in Wigginsom. Na zadnjem vzponu dirke je Froome Wigginsu pokazal, da je močnejši, vendar je obenem tudi ubogal ukaze in ga ni napadel. Bil pa je praktično edini, ki bi Wigginsu lahko odvzel rumeno majico.

A Froome se je očitno sprjaznil z drugim mestom: "Sam sebe sem presenetil. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, vendar nikoli ne veš, kako dobra je konkurenca. Drugega mesta sem zares vesel in upam, da bom tudi v prihodnosti nastopal na taki ravni," je dejal Froome. A mediji so ga takoj vprašali, če bo v prihodnosti lahko še naprej dirkal v Skyu in po vsej verjetnosti tudi v senci Bradleyja Wigginsa.

"Mogoče mi ekipe, če bom hotel kdaj zmagati na Touru, sploh ne bo treba zamenjati. V prihodnosti bi tam rad zmagal, a to bomo še videli. Letos sem se resnično veliko naučil. Bil sem v ospredju, vendar nisem čutil pritiska, ki ga čuti vodilni kolesar," je še dejal Froome, ki je prav ob koncu lanske sezone s Skyem pogodbo podaljšal še za tri sezone, kar pomeni, da mu poteče konec sezone 2014.

Obenem se je na Froomea spomnil tudi njegov nekdanji trener pri kasneje razpadlem moštvu Barloworld Claudio Corti. "Prepričal me je na dirki Giro del Capo. Edini pravi dirki v Južni Afriki. Bil je edini, ki je lahko držal skupino z najboljšimi. Prepričan sem bil, da lahko postane izjemen kolesar, seveda sem si težko predstavljal, da bo kdaj tako visoko," je dejal zdaj glavni menedžer manjše kolumbijske ekipe, ki se postopoma prebija med najboljše Colombia Coldeportes.

foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ