Froome: Še bolj motivirani v 2019

Froome: Še bolj motivirani v 2019
13.12.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Prihodnosti ne morem napovedati, vendar pa lahko z gotovostjo trdim, da je to posebna ekipa. Želimo ostati skupaj tudi v letu 2020," po novici, da se Sky umika pravi Chris Froome.

Vsekakor najuspešnejši član moštva Sky Chris Froome se je po objavi, da se Sky po sezoni 2019 umika iz kolesarskega sveta na vse skupaj odzval prek twitterja. Med drugim je zapisal: “Najprej bi se rad zahvalil Skyju. Bili so odlični partnerji, naša skupna avantura pa je bila neverjetna. Pomagali so mi na vsakem koraku in za to podporo jim bom vedno hvaležen.” Froome je prav v moštvu Sky naredil velik preskok naprej. Zdaj je eden izmed najuspešnejših kolesarjev za tritedenske dirke v vsej zgodovini.

"Ta novica je samo podkrepila našo odločenost, da uresničimo zadane cilje."

Ni jih veliko, ki bi se lahko pohvalili s štirmi zmagami na dirki po Franciji, pa s po eno na dirki po Španiji in Italiji. Letos je dobil italijanski Giro in potem bil tretji na Touru: “Vsekakor pa se tu naša zgodba ni končala. Vsi v moštvu imamo pred sabo velike cilje za leto 2019. Ta novica je samo podkrepila našo odločenost, da uresničimo zadane cilje.” Froome je eden izmed najbolje plačanih kolesarjev, poleg tega je v Skyju nadvse veliko kolesarjev, ki imajo zelo dobre pogodbe. Posledično ni veliko tistih, ki verjamejo, da bo glavni mož ekipe Dave Brailsford v tako kratkem času uspel najti primerljivega vlagatelja, ki bi si lahko privoščil podpreti tako ekipo.

“Prihodnosti ne morem napovedati, vendar pa lahko z gotovostjo trdim, da je to posebna ekipa. Želimo ostati skupaj tudi v letu 2020 in vsi bomo pri uresničevanju tega delali vse, kar le lahko. Po naših močeh. V drugačnih barvah, z novim partnerjem, a z istimi vrednotami, osredotočenostjo in željo po zmagi,” je v zapisu še dodal Froome in se za konec zahvalil še navijačem: “Za konec pa še navijači. Vaša podpora je bila za nas vedno najbolj pomembna. Vsa sporočila, ki smo jih danes prejeli nam tudi veliko pomenijo. Se že veselimo januarja, ko se bomo videli na cesti.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ