Froomov 21-letni pomočnik obljublja zvestobo

Froomov 21-letni pomočnik obljublja zvestobo
06.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

»Kolesar, kot je Egan Bernal se pojavil morda vsakih 20 let.« To so bile besede prejšnjega trenerja Egana Bernala. In Egan Bernal je pred sezono iz italijanske ekipe Androni Giocattoli prestopil v Sky.

In kljub komaj 21 letom že blesti. Začel je s šestim mestom na dirki Santos Tour Down Under, nadaljeval z zmago na domači dirki Colombia Oro y Paz. V zadnji etapi dirke po Kataloniji je padel, potem ko je bil drugi v skupnem seštevku. Vrnil se je na dirki po Romandiji, ki jo je končal na drugem mestu. Potem, ko je dobil gorski kronometer je v skupnem seštevku zaostal zgolj za Primožem Rogličem. Maja je dobil še dirko po Kaliforniji in zdaj je prišel na start Toura.

»Nastopil naj bi na dirki po Španiji, vendar pa so me po Kaliforniji poklicali in mi dejali, da bom odšel na Tour. Izjemen občutek. Veliko se bom lahko naučil. Tu sem z dobro ekipo, s fanti z ogromno izkušnjami,« je dejal Egan Bernal. Seveda je v senci Chrisa Frooma, ki brani zmago na dirki po Franciji in obenem napada že peto. Nekateri pa izpostavljajo, da bi lahko bil prav Bernal skriti adut, če se Froomu, ki je letos odpeljal že dirko po Italiji karkoli zalomi.

»Mislim, da ne. Imam nekaj lepih rezultatov, a se ne morem primerjati s Froomom ali Thomasom. Navezan sem na Frooma in želim mu pomagati, tako da bo ponosen name. To je največja dirka na svetu in to bo moja prva velika preizkušnja,« je še prepričan Bernal: »Frooma zelo spoštujem. Menim, da je eden izmed najboljših kolesarjev na svetu. Na startu razmišljam samo o tem, kako mu bom pomagal.« Sicer pa si je Bernal ogledal tudi etapo do Roubaixa, ki poteka po tlakovanih odsekih. Na startu letošnjega Toura bo z 21 letimi tudi najmlajši med 176 kolesarji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ