Froomov sanjski povratek po 80 kilometrih pobega

Froomov sanjski povratek po 80 kilometrih pobega
28.05.2018 AVTOR: BZ, foto: Sirotti

Na dirki po Italiji je v 19. etapi prišlo do neverjetnega preobrata. Chris Froome je nadoknadil velik zaostanek, dobil etapo in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Simon Yates povsem popustil.

Mnogi so opozarjali na 19. etapo na dirki po Italiji. V rožnati majici jo je sicer začel Simon Yates, a Britanec je dan prej prvič pokazal trenutek slabosti in mnogi so to želeli izkoristiti.

Vseeno je imel Yates pred etapo 28 sekund prednosti pred Tomom Dumoulinom, 2:43 pred Domenicom Pozzovivom in 3:22 pred Christopherjem Froomom. Ostali so imeli več kot štiri minute zaostanka. Pred kolesarji pa je bila etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi. Naprej Colle del Lys, potem znameniti, 2178 metrov visoki prelaz Finestre, tudi letošnja Cima Coppi. Sledil je Sestriere in še zaključni vzpon na Jafferau nad Bardonecchio.

Tokrat so pobudo prevzeli kolesarji moštva Sky, ki so narekovali oster ritem. Tako zelo, da ubežniki niso imeli nobenih možnosti za uspeh. Etapa je bila dolga 194 kilometrov, po 94 pa se je začel vz

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ