Froomov tek in njegova izvirna zahvala (VIDEO)

Froomov tek in njegova izvirna zahvala (VIDEO)
21.12.2016 AVTOR: D. Z.
Se spomnite teka Chrisa Frooma na dirki po Franciji? Bralci cyclingnews.com so ga izbrali za kolesarski trenutek leta.

Cyclingnews.com vsako leto ob koncu leta bralcem ponudi različne ankete. Tudi letos. Ena izmed anket je imela naslednjo temo: Trenutek letošnje sezone.

Največ pozornosti je očitno požel Chris Froome. Njegovo ime se znajde kar na prvih treh mestih. Z naskokom največ glasov, kar 6998 pa jih je pričakovano dobil njegov tek v etapi do Mont Ventouxa (etapa je bila zaradi vetra skrajšana) na dirki po Franciji. Takrat je vladala prava drama, tik pred koncem je namreč prišlo do padca, Froome pa je zaradi uničenega kolesa proti cilju kar tekel.

Tudi rezervno kolo mu ni prišlo prav in na koncu je vendarle prišel do svoje rezerve. A zaostanke so potem izničili in Froome je ostal v rumeni majici. 2790 glasov je prejel napad Frooma, Sagana, Thomasa in Bodnarja v 11 etapi dirke po Franciji do Montpellierja. Govorimo o napadu v vožnji na veter, ko so na presenečenje mnogih v ospredju ostali le redki. Tudi zelena in rumena majica. Torej Sagan in Froome. Froome v sprintu ni imel možnosti, Sagan pa se je veselil zmage. Britanec pa je še povečal prednost pred preostalimi v skupnem seštevku.

Tretje mesto je z 2028 glasovi prejela Froomova vožnja s Peyresourda. Četrto mesto je zasedel Contadorjev in Quintanin napad v 15. etapi dirke po Španiji do Formigala. Sledi še Nibalijev preobrat po padcu Stevena Kruijswijka na dirki po Italiji. Froome se je za nominacijo že zahvalil v video obliki. In to v pravem slogu. Izjavo je namreč posnel na tekaški stezi. »Upam, da je to nekaj, kar mi v bližnji prihodnosti ne bo treba ponoviti. Ampak, v vsakem primeru sem tudi na to pripravljen, « je med drugim dejal in vsem zaželel vesele praznike.

 

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ