Fuel EX je zrasel!

Fuel EX je zrasel!
30.06.2013 AVTOR: Miha Švigelj
In to za slabih 8 centimetrov oz. 3 palce, saj bo že kmalu na voljo tudi v težko pričakovani 29-palčni različici. Seveda pa pri Treku na enega najbolj priljubljenih polnovzmetnih koles na svetu niso samo namestili večje plašče, temeljito so prilagodili tu

Trek Fuel EX 29 ima 120 mm hoda, torej centimeter manj kot 26-palčna različica, a zaradi velikih plaščev in vzmetenja Full Floater / ABP je to kolo v mnogo pogledih veliko bolj zmogljivo. Neravnine premaguje kot za šalo, hkrati pa je dovolj hitro, da boste z njim dirkali tudi maratone. Geometrija G2 je prilagojena 29-palčnim plaščem, njena posebnost pa je velika okretnost pri nizkih hitrostih in stabilnost pri visokih hitrostih. Prav na področju geometrije se kažejo izkušnje Treka in Gary Fisherja na področju izdelave 29-palčnih koles, saj je to proizvajalec z najdaljšo tradicijo v tem segmentu. 29-palčna različica ima veliko prednosti (stabilnost, hitrost, premagovanje ovir), a za vse, ki prisegate na okretnost in večjo igrivost je še naprej prava izbira 26-palčni Fuel EX s 130 mm hoda.

Karbonska in aluminijasta različica

Vzmetenje je dobro poznano - platforma Full Floater z zadnjim vrtiščem ABP, ki loči delovanje vzmetenje od zaviranja in sil poganjanja. Amortizer Fox Float DRCV je prav tako že dobropoznan, z dvema zračnima komorama zagotavlja dobro odzivnost na majhne udarce ter blaženje tudi največjih udarcev. Okvir je na voljo v karbonski različici OCLV ali aluminijasti različici, skupaj pa je v družini kar 17 modelov, seveda če združimo 26- in 29-palčne modele. Serija Fuel EX 29 obsega sedem modelov, 3 karbonske in 4 aluminijaste, k temu pa prištejte še možnost izdelave in barvanja po meri s programom Project One.

 

www.trekbikes.com

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ