Fuglsang že razmišlja o Touru in vlogi v Astani

Fuglsang že razmišlja o Touru in vlogi v Astani
27.09.2012 AVTOR: D. Z.
Takoj, ko je na dan prišla vest, da naj bi se kolesarji na prihodnji dirki po Franciji morali dvakrat povzpeti na Alpe d'Huez in tudi na Ventoux se je oglasil Jakob Fuglsang. Danec želi biti kapetan Astane.
Pri Astani, kjer vozita tudi Borut Božič in Jani Brajkovič se bodo v prihajajoči sezoni močno okrepili. Med drugim so podpisali pogodbe tudi z Vincenzom Nibalijem in Jakobom Fuglsangom.  Nibali naj bi se po prvih informacijah posvetil dirki po Italiji, Fuglsang pa je bil že jasen, da si želi kot kapetan nastopiti na dirki po Franciji.

»Ko sem zadnjič odpeljal Alpe d'Huez smo najprej šli čez Galibier in rečem lahko, da je Galibier vsaj tako zahtevnem kot Alpe d'Huez, vendar imajo Alpe d'Huez pač bolj znamenito zgodovino. Fizično je ta vzpon zagotovo mogoče odpeljati dvakrat, « je dejal Fuglsang, ki se je očitno pripravljen povsem posvetiti pripravam na naslednji, že okrogli stoti Tour de France:

»Želim si, da bi bilo nekaj zares pravih gorskih etap, potem pa tudi nekaj razgibanih in tehnično zahtevnih kronometrov. Tako bi imel prednost pred nekaterimi drugimi kolesarji, kot je na primer Bradley Wiggins. « Vseeno je Fuglsang dodal, da ima raje, če se gorske etape ne končajo na vrhu vzponov.

Kljub visokim ciljem, se Danec, ki letos ni odpeljal niti ene tritedenske preizkušnje, ne vidi na samem vrhu: »Contadorju bo najbrž težko slediti, vendar, nikoli ne reci nikoli. Imam še leto dni časa, da se izboljšam. Pred mano je še dolga kariera. « Prav zanimivo. V Astani bodo kar trije kolesarji, ki so dobili dirko po Sloveniji. Fuglsang, Nibali in kot zadnji junak naše preizkušnje Jani Brajkovič. Še kako zanimivo bo videti, kdo bo na prihodnjem Touru zares prevzel vlogo kapetana.

vir: cyclingnews.com
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ