Fundacija Euskadi v krizi, obeta se prodaja moštvenih vozil!

Fundacija Euskadi v krizi, obeta se prodaja moštvenih vozil!
09.12.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarji, ki so v sezoni 2012 zastopali barve moštva Euskaltel Euskadi niso prejeli novembrskih in decembrskih plač. Razlog? Sredi sezone zmanjšan proračun.

»Za fundacijo Euskadi je tudi prihodnost črna. Edina rešitev, ki jo vidim je, da naš sponzor odkupi vozni park in nam tako omogoči, da bomo odplačali dolgove do kolesarjev. To je najtežji trenutek do zdaj, « je za španske medije pdejal redsednik fundacije Euskadi Miguel Madariaga. Razkril je tudi številke.

Kolesarjem so dolžni 857 tisoč evrov, avtobusi in preostali avtomobili moštva pa so vredni 918 tisoč evrov: »Ponedeljek in torek bosta zelo pomembna, saj se bomo poskušali dogovoriti. Druge možnosti nimam. Avtobusi so moja rešitev. Če jih ne prodamo, potem je fundacija Euskadi v nevarnosti. «

V težave je fundacija zašla, ker je do zmanjšanja proračuna kar za 1,3 milijona evrov prišlo sredi sezone. Za rešitev težav, predvsem pa za rešitev Pro Team licence je zato vodstvo moralo sprejeti določene ukrepe. Med drugim so se odločili, da ekipo naredijo mednarodno.

Do zdaj so za Euskaltel Euskadi vozili samo baskovski kolesarji oziroma kolesarji, ki so že od malih nog trenirali v Baskiji. V sezoni 2013 pa bomo lahko v tem moštvu videli tudi dva Slovenca Jureta Kocjana in Roberta Vrečerja, za katerima so že prve priprave.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ