Gal Glivar na poti proti končni zmagi

Gal Glivar na poti proti končni zmagi
30.01.2024 AVTOR: DZ

Gal Glivar je ubranil majico vodilnega v skupnem seštevku na dirki Tour of Sharjah. V najtežji etapi je bil peti, zdaj ima 20 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Po treh dneh dirkanja - potem ko so opravili z dobrih deset kilometrov dolgim kronometrom - so imeli kolesarji na dirki druge kategorije Tour of Sharjah prost dan. Danes so s sicer petdnevno dirko nadaljevali. Četrta etapa je bila najtežja izmed vseh in mnogi so pričakovali, da bo prinesla velike spremembe.

Po zmagi v vožnji na čas je Gal Glivar nosil majico vodilnega v skupnem seštevku in z razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z, v kateri vozi tudi Anže Ravbar ga je čakala težka naloga. Pri Univerzi Kalba se je 126 kilometrov dolga etapa začela, končala pa na vrhu vzpona Khor Fakkan Al Suhub. Do vznožja tega klanca so morali kolesarji premagati tri kategorizirane vzpone.

Najprej dva druge, potem pa še vzpon tretje kategorije. A jasno je, da je o vsem odločal zaključni klanec. Ta je dolg 6,3 km, povprečni naklon pa je kar 8,4-odstoten. Gre za 543 metrov visok klanec prve kategorije. Prav tu je prišlo do napadov. Španec Mario Aparicio se je po premaganih več kot 2100 metrih nadmorske višini veselil zmage. Sledili so Anatolij Budjak, Miguel Heidemann in s 25 sekundami zaostanka Lorenzo Quartucci.

Italijan je na cilj prišel v skupini štirih kolesarjev z Galom Glivarjem, ki je zasedel peto mesto. To je bilo dovolj, da je Glivar ubranil majico vodilnega in ima zdaj 20 sekund prednosti pred Heidemannom ter 35 pred Budjakom in Pernsteinerjem. Grega Bole je 15., Anže Ravbar pa 46. Do konca dirke je samo še 94 kilometrov dolga ravninska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ