Galerija: Bicikel na dirki po Flandriji

Galerija: Bicikel na dirki po Flandriji
03.04.2016 AVTOR: Matej Zalar
V nedeljo je Belgija obstala - na sporedu je bila jubilejna stota izvedba dirke po Flandriji. Spektakel smo v živo pospremili tudi mi.

V Belgijo nas je skupaj s partnerji povabil Ridley, češnja na torti večdnevega dogodka pa je bil ogled nedeljske dirke v živo. Organizacija je bila vrhunska, najprej smo obiskali štart v Bruggeu, kjer smo si na prostoru za ekipe lahko od blizu ogledali vsa kolesa in priprave kolesarjev na izjemno zahtevno dirko po znamenitih tlakovanih vzponih Flandrije.

Nato nas je lokalni vodič, tako imenovani "zone hopper ", popeljal po progi in nam omogočil ogled dirke v živo na kar desetih različnih odsekih, kar vključuje tudi dih jemajočo vožnjo po zakotnih flandrijskih cestah, ki si komaj zaslužijo to ime. Vožnja je bila precejšen izziv tudi za jeklene novinarske želodce, niti predstavljati pa si ne želimo, kako bi izgledala vožnja v enem izmed ekipnih avtomobilov.

Na koncu smo tudi po zaslugi lokalnih poznanstev do cilja drveli kar v spremstvu policijskega motorja, Peter Sagan pa je le nekaj metrov od nas zmagoslavno prečkal ciljno črto in v svojo zbirko dodal prvi Monument, torej zmago na eni od petih najbolj prestižnih enodnevnih dirk na svetu.

V galeriji si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov z dirke, več o tem pa boste lahko prebrali v naslednji številki revije Bicikel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ