Galu Glivarju vožnja na čas in vodstvo

Galu Glivarju vožnja na čas in vodstvo
28.01.2024 AVTOR: DZ

Na dirki Tour of Sharjah odlično nastopa Gal Glivar. Po treh etapah je namreč prevzel vodstvo v skupnem seštevku, potem ko je bil najboljši v vožnji na čas.

V Združenih arabskih emiratih poteka osma izvedba etapne dirke druge kategorije Tour of Sharjah, ki letos traja pet dni. Za kolesarji so že tri etape. Danes so se pomerili v posamični vožnji na čas.

Po dveh bolj ali manj ravninskih preizkušnjah je bil tudi kronometer ravninski. Old Sharjah Corniche je gostil start in cilj. Po polovici proge so namreč kolesarji obrnili se vrnili do izhodiščne točke. Gal Glivar je presenetil mnoge in bil na progi celo najhitrejši. Za dobrih deset kilometrov dirke je potreboval vsega 12 minut in 22 sekund, kar pomeni, da je njegova povprečna hitrost znašala 49,1 km/h.

Glivar letos vozi za razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z in za dve sekundi je ugnal klubskega kolego Owena Cola. Tretji Jesus Ezquerra je za Glivarjem zaostal za 14 sekund. Grega Bole je bil 25., Anže Ravbar pa 26. Bole je zaostal za 49 sekund, Ravbar pa za sekundo več. Glivar je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima zdaj devet sekund prednosti pred Jessejem Ewartom. Angel Fuentes na tretjem mestu zaostaja za 21 sekund. Bole je 17., Ravbar pa 39.

Jutrišnja etapa bo najtežja in po vsej verjetnosti tudi odločilna. Kalba Universitiy bo gostila start, cilj pa bo na vrhu vzpona Khor Fakkan Al Suhub. Etapa bo dolga 126 kilometrov. Kolesarji bodo morali premagati dva vzpona druge kategorije, enega tretje. Ta bo na sporedu po 85 kilometrih dirkanja. Sledila bo ravnina do vznožja zaključnega klanca. Ta bo dolg 6,3 km. Povprečni naklon pa je 8,4-odstoten. Cilj je na 543 metrih nadmorske višine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ