Ganljivo: Poklon tragično preminulemu šampionu! Z zmago! (video)

Ganljivo: Poklon tragično preminulemu šampionu! Z zmago! (video)
27.03.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalca dirke Cape Epic Christoph Sauser in Jarlosav Kulhavy sta to zmago posvetila tragično preminulemu šampionu Burryju Standerju.

Na dirki sta nastopila tudi Peter Vesel in Anni Hellstern. V konkurenci mešanih dvojic sta dirko končala na devetem mestu.

SPECIAZLIZED IN NUTREND
Christoph Sauser in Jarlosav Kulhavy sta do zmage prišla na kolesih znamke Specialized model Epic S-Works 29'er. Vse napore pa je dvojica premagovala tudi s pomočjo športne prehrane NUTREND.

Izjemna dvojica izpolnila cilje
Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy sta velika junaka izjemno zahtevne osemdnevne etapne dirke Cape Epic. Na to dirko sta se podala z dvema ciljema. Da dirko dobita, in tudi, da se z nastopom poklonita letos tragično preminulemu Burryju Standerju, s katerim je Sauser kar dvakrat dobil prestižni Cape Epic.

Tudi letos bi moral nastopati z njim, a je vmes posegla usoda. Tako si je Sauser našel novega partnerja. In to kakšnega. Olimpijskega prvaka v krosu Kulhavyja. Skupaj sta prišla do zmage in jo posvetila Burryju.

Čustveni tudi Kulhavy
»Zadnjih osem dni dirkati njemu v čast je pomembna stvar. Tako smo se mu poklonili. Ko sem trpel, sem si rekel. Bodi srečen. Burry je izgubil življenje. To postavi stvari na pravo mesto, « je dejal Sauser. Da je ta zmaga nekaj posebnega, pa čeprav je dobil vse največje dirke v olimpijskem krosu, je priznal tudi Kulhavy: »To je ena izmed mojih največjih zmag. Gre za eno izmed največjih dirk na svetu. Neverjetno. Vesel sem za nas in za Burryjevo družino. «

Zmago sta proslavila v družbi Standerjeve družine. Nenazadnje se je tudi ekipa imenovala Burry Staner – Songo. A nista samo ta dva kolesarja vozila v spomin na Standerja. Tudi Standerjevi bližnji sorodniki. Žena Cherise, brat Duane in oče Charles. Vsi so dirko tudi končali.

Poseben pokal za najboljšega domačina!
»Za našo družino je bila dirka zelo pomembna. Lani, ko sem dirkala v tujini, me je Burry redno klical, takoj ko je prečkal ciljno črto. Burryjeva mama Mandie je bila prva, ki mu je čestitala, ko je leta 2011 kot prvi Južnoafričan dobil to dirko. Njegov oče Charles pa je na dirki nastopil dvakrat, « je dejala Burryjeva žena Cherise.

»Cape Epic je Burryju dal priložnost, da je v svoji državi nastopal na mednarodni dirki. Letos smo njemu v čast vozili štirje. In gre nam odlično, « je še dodala Cherise. Kaj je Stander pomenil v Južni Afriki, dokazuje tudi odločitev organizatorjev, da bodo od zdaj naprej podeljevali posebno priznanje temu kolesarju v čast.

Pokal bo vsako leto dobil najboljši Južnoafričan v skupnem seštevku dirke. Prvega je podelila prav Cherise. Vam pa ponujamo ganljiv film z zadnje etape in izjave nekaterih, ki so se spomnili na Burryja Standerja.

 Kolesi s katerima sta dirkala Christoph Sauser in Jarlosav Kulhavy sta unikata in prirejeno pobarvana ob 10. Cape Epica in v spomin na preminulega Burry-a Stander-ja, udeleženca zadnjih petih Epicov. Kolesi sta zdaj na dražbi po kateri bodo sredstva namenili dobrodelni organizaciji songo.


Fotozgodba:
 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ