Ganni zaključni kronometer, Wellens potrdil skupno zmago

Ganni zaključni kronometer, Wellens potrdil skupno zmago
08.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tim Wellens na zaključnem kronometru ni imel težav in je pričakovano potrdil skupno zmago na dirki Etoile de Besseges. Svetovni prvak Filippo Ganna je še drugič zapored dobil etapo.

Dirka Etoile de Besseges se je letos zaključila z 10,7 kilometra dolgo vožnjo na čas, na kateri je kolesarje v zaključku čakal še krajši vzpon. Kronometer so prireditelji vključili, da bi razplet dirke naredili nekoliko bolj negotov, a je letos Tim Wellens že pred zadnjo etapo razblinil vse dvome o zmagovalcu.

Belgijec je zelo soliden kronometrist in zadnjo etapo je končal na četrtem mestu ter brez težav zadržal oranžno majico. Kronometer je pričakovano pripadel Filippu Ganni, ki je dobil zadnjih sedem voženj na čas, na katerih je nastopil, vključno s svetovnim prvenstvom v Imoli.

»Odločilna je bila tretja etapa, tam sem tlakoval pot do skupne zmage. Lepo je bilo kronometer začeti s 40 sekundami naskoka, lahko sem bil miren, imel pa sem zelo dobre noge. Profil proge mi je ustrezal in lahko sem obračal še več vatov, kot sem načrtoval. Lepo je zmagati tukaj,« je zadnjo etapo opisal Wellens.

Na drugem mestu v skupnem seštevku je končal Michal Kwiatkowski, zaostal je 53 sekund, tretji pa je bil Nils Politt z 59 sekundami zaostanka. S četrtim mestom je presenetil Jake Stewart, ki je bil tudi najboljši mladi kolesar na dirki, še lani pa je bil Stewart sotekmovalec Žige Jermana v razvojni ekipi Groupame FDJ.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ