Garmin eTrex 30

Garmin eTrex 30
08.08.2012 AVTOR: Matej Zalar
Tekači najraje posegajo po tekaških Garminovih napravah, toda pri orientaciji na terenu prav pridejo naprave, ki podpirajo kartografijo.
Večina Garminovih naprav ima na dotik občutljive zaslone, pohodniški model eTrex 30 pa upravljamo s krmilno paličico. Upravljanje je zato počasnejše, a se naprava bistveno bolje obnese v ekstremnih razmerah, na primer v blatu ali v mrazu, ko nosimo rokavice. Robustna naprava je pač namenjena ekstremnim razmeram in med drugim lahko zdrži 30 minut v do meter globoki vodi.

Naprava lahko ob GPS kombinirano sprejema tudi ruski navigacijski signal GLONASS, zato lahko spremlja 24 satelitov več. S sistemom HotFix je signal – preizkušeno – dober tudi v slabših pogojih v gozdu ali globokih kotanjah. Na eTrex 30 je mogoče namestiti cestno, navtično ali topografsko kartografijo in tudi satelitske posnetke BirdsEye (cena naročnine za to storitev je 25 evrov). S cestno kartografijo je omogočeno tudi vodenje po poti. Interni pomnilnik ima kapaciteto 1,7 GB, če to ne zadostuje, pa lahko vstavite kartico SD.

Naprava ima vgrajen triosni elektronski kompas in barometrični višinomer, ki omogoča natančnejše spremljanje višin, z njim pa lahko spremljamo tudi zračni pritisk. Med združljivimi napravami lahko podatke prenašamo brezžično, na računalnik pa preko kabla USB, žal samo po standardu 1.1, kar pomeni dolgotrajno prenašanje večjih datotek.

Dve AA bateriji zagotavljata do 25 ur avtonomije.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ