Garmin predstavil Forerunner: Za plavalce, kolesarje in tekače

Garmin predstavil Forerunner: Za plavalce, kolesarje in tekače
02.10.2014 AVTOR: D. Z.
Forerunner 920 XT. To je športna ura, ki so jo predstavili pri Garminu. Pravijo, da je namenjena tako tekačem kot kolesarjem, prilagojen pa tudi plavalcem.

Gre za uro z GPS sistemom, ki je namenjena predvsem tekačem, kolesarjem in plavalcem. Kolesarjem bodo najbolj všeč funkcije, kot so ocena VO2 max, višinomer in merjenje premaganih višinskih metrov, merjenje povprečnega naklona … seveda ponuja tudi kadenco, hitrost in merjenje srčnega utripa.

Z uporabo senzorjev, sistema ANT+, pa bo ura prikazala tudi, koliko vatov moči razvijateoziroma preračunala povprečje. Ura podpira tudi Bluetooth, tako da nas s telefonom povezana ura opomni na zgrešene klice, sporočila, e-maile … Ura je kompatibilna tudi z Garminovimi manjšimi kamerami VIRB in VIRB Elite.

Služi lahko kot daljinski upravljalnik, saj lahko z njo že na daleč pričnemo ali prekinemo snemanje ali fotografiramo. Možna je sinhronizacija z Garmin Connect. Tekačem ura meri tudi število korakov in porabljene kalorije. Opozarja nas, če tečemo v zastavljenem ritmu, opozori, če smo (pre)dolgo mirovali, meri pa tudi količino našega spanja.

Glede na naše vrednosti VO2 Max nam lahko izračuna predviden čas na naslednji preizkušnji, svetuje nam tudi, kdaj naj si spočijemo in koliko počitka potrebujemo pred naslednjim težjim treningom … Ko je GPS vključen bo baterija zdržala 24 ur, v Ultratrac načinu delovanja pa čas delovanja podaljšamo na 40 ur. Cena? Dobrih 350 evrov.

Predstavitev
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ