Garminu ukradli 16 koles Cervelo! Škode za več kot 250 tisoč evrov?

Garminu ukradli 16 koles Cervelo! Škode za več kot 250 tisoč evrov?
09.02.2013 AVTOR: D. Z.
Na etapni dirki po Mediteranu so pri moštvu Garmin-Sharp zgodaj zjutraj doživeli šok. Neznanci so ukradli skorajda vsa kolesa, znamke Cervelo, ki so jih imeli na dirki.

To so prek twitterjev razkrili kolesarji sami. Podrobnosti še niso znane, ampak, po prvih podatkih, naj bi neznanci ponoči ukradli večino koles, ki so jih je moštvo pripeljalo na krajšo etapno dirko po Mediteranu. Kolesarji tako niso mogli na start sobotne kraljevske etape.

»Dober začetek pomeni, da je pol dela opravljenega. Tu v Franciji so nam ukradli vsa kolesa. Kaj zdaj? Prosim, počakajte … « Je na twitterju zapisal Thomas Dekker, ki je kasneje še sporočil, da kolesarji že pospravljajo prtljago in da bodo popoldne že zapustili Francijo. »Medtem, ko so vsi spali, so nam nepridipravi izmaknili vsa kolesa, « pa je ob fotografiji praznega tovornjaka zapisal sodelavec pri Garminu Matt Robin.

Ta je kasneje še dodal: »Nekaj očitno smrdi, glede na to, da sta bili varnostni kameri, ki sta snemali v smeri tovornjaka, pokvarjeni. « Dodal je, da naj bi bilo škode za okrog 250 tisoč evrov. Avtomobil te ekipe naj bi bil ponoči parkiran takoj za tovornjakom, a neznanci naj bi ta avtomobil celo premaknili in si tako olajšali pot v notranjost prikolice.

Govorimo o 16 kolesih Cercelo R5 s Shimanovo opremo Di2. Na njih pa so bile tudi startne številke. Na zanimiv način se je odzval David Millar: »Barabe očitno ne marajo kronometrov. « S tem je razkril, da so za seboj pustili kolesa za vožnjo na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ