Gašper Katrašnik pred gorskimi etapami 4. v Franciji

Gašper Katrašnik pred gorskimi etapami 4. v Franciji
26.08.2015 AVTOR: D. Z.
Slovenska reprezentanca U23 v teh dneh nastopa na prestižni dirki Tour de l'Avenir. V 3. etapi je Gašper Katrašnik zasedel 4. mesto.

Tour de l'Avenir velja za eno izmed najprestižnejših etapnih dirk za mlajše člane. Tudi letos spada med dirke za Pokal narodov in tudi letos na njej nastopa slovenska reprezentanca. Prvo etapo je dobil Jonas Koch, medtem ko je bil najboljši Slovneec Gašper Katrašnik. Na cilj je prišel v glavnini, ki je za zmagovalcem zaostala za 14 sekund. Zasedel je 16. mesto. Drugo etapo je dobil Mads Pedersen, ki je dobil boj četverice ubežnikov.

Tom Bohli je bil četrti in je s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Slovencev tokrat ni bilo med najboljšimi. Zdaj pa je za kolesarji že tretja etapa. Zadnja nekoliko lažja. Kolesarji so morali v prvem delu 137 kilometrov dolge preizkušnje premagati dva kategorizirana vzpona. Prvi je bil četrte kategorije, drugi pa tretje. Tokrat se je za zmago udarila skupina petih kolesarjev, ki je po dobrih treh urah na cilj prikolesarila sedem sekund pred glavnino. Danec Soren Kragh Andersen je zmagal.

Drugi je bil Mathieu Van der Poel, tretji pa Nemec Johannes Weber. Odlično četrto mesto je osvojil Gašper Katrašnik. Sprint glavnine je dobil Kolumbijec Fernando Gaviria, ki je že podpisal pogodbo in tudi že odpeljal eno etapno dirko za Etixx Quick Step. Tom Bohli je uspel ubraniti majico vodilnega v skupnem seštevku. Jose Luis Rodriguez zaostaja za devet sekund, tretji Imanol Estevez pa zaostaja za 13 sekund. Najboljši Slovenec Gašper Katrašnik je 18. Njegov zaostanek znaša 1:46.

Pred kolesarji pa so zdaj najtežje etape. Četrta sicer še ne bo spadala med te. Razgibana je predvsem v zaključku. Kolesarji bodo morali med drugim tik pred spustom v cilj v Clusesu premagati tudi vzpon drge kategorije. Potem pa bodo sledile zahtevnejše preizkušnje. Peta etapa bo imela kar štiri kategorizirane vzpone. Končala se bo na vrhu vzpona na La Rosiere Montvalezan. Naslednji dan se bo etapa končala v Saint Michel de Mauriennu. V zadnji sedmi etapi bodo morali kolesarji prevoziti štiri kategorizirane vzpone, tudi Molland, Croix de Fer, Les Sybelles …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ