Gašper Katrašnik v Vojvodini dosegel prvo zmago sezone!

Gašper Katrašnik v Vojvodini dosegel prvo zmago sezone!
15.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Pretekli konec tedna so se kolesarji Save mudili na dveh dirkah v Vojvodini, na drugi je prvo zmago sezone za člansko ekipo dosegel Gašper Katrašnik.
Kolesarji Save so se v Vojvodino odpravili na preizkus pripravljenosti pred bližajočim se svetovnim prvenstvom, kjer bosta v kategoriji do 23 let nastopala tudi njihova Gašper Katrašnik in Luka Kovačič.

Na sobotni dirki, dolgi 133 kilometrov in s povprečno hitrostjo skoraj 44 km/h je v cilj prišla skupina 15-ih kolesarjev. Slavil je Gokhan Hasta, kolesar turške ekipe Brisaspor. V prvi skupini sta v cilj prišla tudi Tadej Logar, ki je zasedel 9. mesto, in Matej Razingar, ki je bil 13. 

V soboto so bili še bolj uspešni starejši mladinci Radenske, ki so tekmovali skupaj s člani. V prvi skupini sta skupaj s člani pripeljala Jure Stepišnik na osmem mestu, ki je tako prepričljivo slavil v konkurenci starejših mladincev, drugi pa je bil s 17. mestom in nekaj manj kot osmimi minutami zaostanka njegov klubski kolega Tilen Finkšt. 

Še bolje pa so se člani Save odrezali na nedeljski dirki, kjer so nastopili kolesarji iz sedmih držav. Dolga je bila 156 kilometrov z začetkom in ciljem v Novem Sadu. Po 30 kilometrih se je s še petimi kolesarji Katrašnik podal v beg, vendar so bili 60 kilometrov pred ciljem ujeti. Zato so mladi člani kranjske Save pripravili odličen vlak, katerega je Katrašnik izkoristil v šprintu in suvereno slavil prvo zmago v sezoni.

Kolesarji Save so tako dobre rezultate v drugi polovici sezoni kronali še s prvo zmago v članski konkurenci, dobra vožnja Katrašnika pa je dobra novica tudi za slovensko reprezentanco, ki bo po lanskem uspehu Mateja Mohoriča na svetovnem prvenstvu spet lovila dober rezultat v kategoriji do 23 let. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ