Gašper Katrašnik: Doma je vedno lepo zmagati!

Gašper Katrašnik: Doma je vedno lepo zmagati!
09.10.2017 AVTOR: D. Z.
Gašper Katrašnik je še drugič zapored dobil zaključno dirko sezone v Podsmreki in priznal: "Doma je vedno lepo zmagati."

Zaključna dirka v sezoni je zdaj že po tradiciji v Podsmreki. Tudi letos je bila. Sicer na startu ni bilo večine kolesarjev, ki nastopajo za tuja moštva.

Predstavniki moštev svetovne serije so bili samo Jan Polanc, Luka Pibernik in David Per. A vseeno je bila dirka zanimiva, na koncu pa smo videli sprint in zanesljivo zmago Gašperja Katrašnika. Član Adrie Mobila je tako še drugič zapored dobil to dirko. Dvakrat zapored je na zaključni preizkušnji zmagal samo še Grega Bole.

“Ker je to do zdaj uspelo samo še Boletu, da vsemu skupaj še dodatno vrednost. Doma je vedno lepo zmagati. Če je pa takole za zaključek, je vse skupaj še boljše, ” je dejal Gašper Katrašnik. Tokrat so pri Adriji Mobilu dobro dirkali, saj so imeli med petimi ubežniki dva predstavnika, tako da je lahko Katrašnik mirno čakal na svojo priložnost. “Ubežniki so bili spredaj kar dolgo. Ker pa smo imeli med njimi dva predstavnika, bi bilo za nas idealno, tudi če bi ubežniki prišli do cilja.

A na koncu smo spet videli sprint večje skupine kolesarjev: “Iz Adrie Mobila sem imel za pomoč še kar precej kolesarjev. Lepo so me pred zadnjim ovinkom potegnili v ospredje. Potem pa mi je Dušan Rajović pripravil lep teren. Imel sem idealno pozicijo. S sprintom sem začel prvi in to prednost mi je uspelo zadržati. ” In tako je končno prišla tudi zmaga. Ena izmed redkih za Adrio Mobil v tej sezoni: “Vsaka zmaga šteje. Letos nismo prav veliko zmagovali, tako da bomo zdaj trdo delali, da naslednje leto že prej pridemo do zmag.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ