Gašper Katrašnik: Na zadnji dirki vendarle do zmage

Gašper Katrašnik: Na zadnji dirki vendarle do zmage
23.10.2016 AVTOR: D. Z.
"Že celo sezono, predvsem v drugi polovici, sem bil dober, vendar mi do zmage ni uspelo priti. Vse do zadnje dirke," je priznal Gašper Katrašnik.

"Ob meni je bil Jon Božič "
Gašper Katrašnik je dobil zaključno dirko v sezoni v Podsmreki. Potem, ko je bil član skupine 11 kolesarjev je z njimi obračunal v sprintu. "Med ubežniki je bil ob meni še Jon Božič. V begu so bile prisotne vse ekipe, tako da sem takoj vedel, da bi to lahko šlo do cilja, " je takoj po dirki priznal Katrašnik.

"Najbolj me je bilo strah Jana Tratnika "
V samem zaključku so imeli ubežniki dovolj prednosti pred glavnino - na koncu je ta znašala več kot dve minuti in pol - da so se lahko v miru pripravili na odločilni sprint. Katrašnik je potem uspel premagati dva mladinca Žigo Jermana in Žigo Horvata. "Najbolj me je bilo strah Tratnika, ker sem vedel, kako dober je. Mladinca sicer poznam, vendar nikoli nismo dirkali skupaj, tako da nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Na koncu je Jon Božič iz ovinka narekoval oster ritem. Potem je Tratnik precej hitro začel s sprintom. Takrat sem pomislil, da imam še dovolj moči v nogah. "

O SP: "V zadnjem krogu sem naredil napako in ostal v ozadju "
In res je imel dovolj moči. Končno je prišel do tako želene zmage. Vedel je namreč, da je dobro pripravljen, a tudi na svetovnem prvenstvu se mu ni izšlo po željah, tako da je ta zmaga za člana Adrie Mobila tudi nekakšna tolažilna nagrada. "Na svetovnem prvenstvu sem se v bistvu skozi celotno dirko dobro počutil. V zadnjem krogu sem naredil napako in ostal v ozadju. Takih priložnosti ni veliko, zato mi je bilo zelo žal. Že celo sezono, predvsem v drugi polovici, sem bil dober, vendar mi do zmage ni uspelo priti. Vse do zadnje dirke. "

Značke: Cestno
Komentarji
SODROVC 24.10.2016 09:07

Čestitke.

edgar 24.10.2016 12:15

Kje je ta komentar?

@FAUSTO: Savčan!

Kakorkoli, vse čestitke in veliko sreče tudi prihodnje leto, Gapi!

Notranjik 24.10.2016 16:40

Škoda je vsakega komentarja. Ravninska "dirka" s končnim ciljem je bila dolga 70km. Že tako kratko kroženje postaja še krajše. Te parade so neumnost in so postale slovenska sramota! Vse čestitke najboljšim, vendar tudi že mladinci v tujini ne dirkajo krajših dirk (še etap ne) od 100km. To je drug šport. Približno tako se mi zdi, kot bi od nekoga, ki teče maratone zahtevali, da v Sloveniji nastopa samo na 10km tekih. Pa Podsmreka ni izjema, ampak pravilo!

heron 24.10.2016 17:04

to da je bil krog dolg 7 km je že kar dobro,le da ne dirkajo v 1 kmnasmeh.
Čestitke fantom in pa za celo sezono in da ni bilo več hujših poškodb.
Najbolj pohvalno pa je to,da je na startno ciljni ravnini plapolala Slovenska zastava.To bi moralo biti obvezno na vsaki dirki. 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ