Gazzetta: V Bahrajn tudi Jani Brajkovič?

Gazzetta: V Bahrajn tudi Jani Brajkovič?
24.10.2016 AVTOR: D. Z.
Gazzetta dello Sport poroča, da naj bi se ekipi Bahrain Merida pridružil tudi Jani Brajkovič.

Vodilni pri moštvu Bahrain Merida bodo v prihajajočem tednu razkrili imena kolesarjev, ki bodo v sezoni 2017 člani te novoustsanovljene ekipe. Jasno je že, da bodo v tej ekipi nastopali Vincenzo Nibali, Ion Izaguirre, Joaquim Rodriguez, Ramunas Navardauskas, Enrico Gasparotto …

Zdaj so iz moštva sporočili, da se jim bo pridružil tudi Vincenzov mlajši brat Antonio Nibali. To bo tudi zelo slovenska ekipa. Potrjeni so Borut Božič, Grega Bole in Luka Pibernik. Govori se tudi o prestopu Davida Pera. Zdaj pa so italijanski mediji, prednjači Gazzetta dello Sport, zapisali, da naj bi se ekipi pridružil tudi Jani Brajkovič.

Ta je v zadnjih dveh letih član ameriške prokontinenalne ekipe United Healthcare. 32-letni kolesar v zadnjih dveh letih ni bil v ospredju. Še najuspešnejši je bil na lanski dirki po Abu Dabiju, ki jo je končal na četrtem mestu. Brajkovič bi se z morebitnim prestopom tako spet vrnil v elitno moštvo – če bo seveda Bahrain Merida pridobila World Tour licenco.

Prej je Brajkovič že vozil za Discovery Channel, RadioShack in Astano. Njegov najboljši rezultat na tritedenski dirki je končno deveto mesto na francoskem Touru leta 2012. Med drugim pa se lahko pohvali, da je na izjemen način dobil tudi znamenito dirko Criteirum du Dauphine. Takrat je v neposrednem dvoboju premagal Alberta Contadorja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ