Geraint Thomas in vrnitev na vrh

Geraint Thomas in vrnitev na vrh
20.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Geraint Thomas je tik pred dirko po Franciji potrdil, da stopnjuje pripravljenost. Dobil je dirko po Švici, potem ko je na zadnjem kronometru prišel do zmage.

Organizatorji dirke po Švici so letos vsekakor z navdušenjem sprejeli številne vrhunske kolesarje, ki so se raje kot za dirko po Dofineji odločili za Švico. To so med drugimi bili tudi Adam Yates, Aleksander Vlasov, Geraint Thomas, Sergio Higuita, Daniel Felipe Martinez, Tom Pidcock, Peter Sagan, Rohan Dennis … A vmes je na presenečenje mnogih posegel koronavirus. Mnogi - tudi celotne ekipe - so dirko zato predčasno zapustili. A vendar so mnogi tudi vztrajali.

Po sedmih od osmih etap je imel v skupnem seštevku Sergio Higuita dve sekundi prednosti pred Geraintom Thomasom in 19 sekund prednosti pred Jakobom Fuglsangom. Pred kolesarji pa je bila še 25,6 km dolga posamična vožnja na čas v Vaduzu. Jasno je bilo, da bo Thomas, ki je očitno v vse boljši formi opravil s hribolazcem. To je bil zelo hiter kronometer.

Zmagovalec Remco Evenepoel ga je dobil s kar 54,02 km/h povprečno hitrostjo. Thomas je za njim zaostal za tri sekunde, Stefan Kung pa za 11. Sledili so Martinez, Jungels, Schachmann … Geraint Thomas pa se je veselil končne zmage s kar 1:12 prednosti pred Higuito in 1:16 pred Fuglsangom. Sledili so Neilson Powless, Stefan Kung, Bob Jungels, Felix Grobschartner, Daniel Martinez, Domenico Pozzovivo, Maximilian Schachmann, Remco Evenepoel …

"Zelo lepo je tu zmagati. Na to dirko sem se vrnil po letu 2015, ko se le za nekaj sekund izgubil majico. Zato se je lepo vrniti in zmagati. Kot nekakšno maščevanje. Dirka je bila težka. Ves teden si moral biti dober. Zato sem zelo zadovoljen," je po koncu priznal Thomas. Britanec je tako dopolnil zbirko zmag z etapnih dirk. Poleg zmage na dirki po Franciji leta 2018, se lahko pohvali še z zmagami na dirkah Pariz-Nica, po Dofineji, po Romandiji … Dokaz, da je dobro stopnjeval formo pred dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ