Geraint Thomas prepričljivo dobil prestižni Dauphine

Geraint Thomas prepričljivo dobil prestižni Dauphine
10.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Končala se je dirka Criterium du Dauphine. V skupnem seštevku jo je po odličnih vožnjah celotnega moštva Sky dobil Geraint Thomas.

Prolog, šest etap in ekipna vožnja na čas. Criterium du Dauphine je upravičila sloves zahtevne krajše etapne dirke World Toura. Ta preizkušnja za mnoge kolesarje predstavlja tudi pripravo na Tour de France. Ker pa se letos Tour začne teden kasneje kot običajno, so mnogi zvezdniki za pripravo raje izbrali dirko po Švici.

Kljub vsemu se je tudi v Franciji zbrala skupina vrhunskih kolesarjev. Od prvega do zadnjega dne so blesteli predvsem kolesarji moštva Sky. Prolog je dobil Michal Kwiatkowski, naslednji dve etapi sta dobila Daryl Impey in Pascal Ackermann. Sledila je ekipna vožnja na čas, ki so jo prepričljivo dobili člani moštva Sky in Kwiatkowski je spet prevzel vodstvo. Prvo gorsko etapo je dobil Julian Alaphilippe, medtem ko je Gianni Moscon oblekel rumeno majico. Peto etapo je dobil Daniel Martin, vodstvo pa je prevzel Geraint Thomas.

Thomas je vodstvo uspel zadržati do konca dirke. Zdržal je tudi v šesti etapi, ki jo je dobil Pello Bilbao in v zadnji sedmi, v kateri je zmago slavil Adam Yates. Thomas je dobil dirko z minuto prednosti pred Adamom Yatesom. Tretji Romain Bardet je zaostal za 1:47. Sledili so Daniel Martin, Damiano Caruso, Emanuel Buchmann, Pierre Latour, Pierre Rolland, Daniel Navarro, Ilnur Zakarin, Antwan Tolhoek … Luka Pibernik je bil 99. Po točkah je bil najboljši Daryl Impey, najboljši med mladimi Pierre Latour, najboljši na gorskih ciljih pa Dario Cataldo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ