Geraint Thomas: O pivu, hamburgerju in Slovencih

Geraint Thomas: O pivu, hamburgerju in Slovencih
25.11.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zmagovalec dirke po Franciji 2018 Geraint Thomas je v intervjuju za Rouleur govoril o novi pogodbi, pa tudi o Rogliču in Pogačarju.

Geraint Thomas je največji uspeh v cestnem kolesarstvu vsekakor dosegel leta 2018, ko je dobil dirko po Franciji. Naslednje leto je bil drugi, zaostal pa je samo za klubskim kolegom Eganom Bernalom. Potem pa je prišlo neuspešno leto 2021, ki ga je zaznamovala pandemija.

Zdaj se je tudi on že prilagodil na drugačen način življenja. “Celotna pandemija mi je pomagala do spoznanja, da resnično uživam v dirkanju in tem načinu življenja. Potovanja, priprave in celoten svet,” je priznal v intervjuju za Rouleur. In upal je, da je na poti vrnitve v sezoni 2021. Načrte pa mu je preprečil padec na dirki po Franciji. Eden izmed mnogih v karieri. Vedno pa se mu uspe pobrati:

“Sprva je težko, saj si po vsakem padcu zelo razočaran, saj si v to vložil ogromno truda in trdega dela. To je težko prenesti. Ampak, moraš nadaljevati, saj druge poti ni. Preprosto se naslednji dan spet usedeš na kolo, obračaš pedale in poskušaš narediti nekaj zase ali za ekipo.” Thomas ostaja v Ineosu, čeprav mu je po letošnji sezoni pogodba potekla. Z vodstvom britanskega moštva je sklenil dogovor in pogodbo podaljšal še za eno leto:

“V Ineosu se počutim kot doma. Pogajanja so bila dolgotrajna, tako da sem zadovoljen, da smo pri koncu in se lahko osredotočim na trening in hujšanje.” Prav slednje mu pogosto očitno povzroča težave, saj mu ni težko priznati, da se po sezoni vedno nekoliko “razpusti”: “Po kakšnem tednu že pogrešam kolo, saj se ne počutiš ravno zdrav. Od 23 ur treninga na teden, solate in rib greš na hamburgerje, pivo in mirovanje. Gre za dve veliki nasprotji.” A zdaj je že aktiven. Objavil je tudi nekaj fotografij s treningov.

Na enem izmed njih so mu celo ukradli kolo, ki pa ga je še isti dan dobil nazaj. Priprave so se torej začele. In dobro ve, da bo moral, če se želi vrniti na vrh, premagati tudi Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča: “Vsekakor sta premagljiva. Šport se vseskozi razvija in spreminja. Od opreme do načina treninga, športne prehrane. Mislim, da se to pozna pri profijih in mlajših kategorijah. Vidimo, da prihajajo zdaj mladi kolesarji že iz mladincev in U23 med profesionalce in so že konkurenčni. Podobno, kot je to storil Pogačar. Z Rogličem postavljata nove mejnike. Njuni ekipi se vseskozi izboljšujeta. Zato nas vse silijo v napredek. Ampak, to je tisto, kar te žene naprej. Ta tekmovalnost.”

Thomasov program dirk še ni znan. Morda se bo bolj posvetil tudi enodnevnim preizkušnjam, predvsem pa si želi kakšne spremembe: “Ne bi se branil nekoliko drugačnega pristopa. Še posebej zdaj, ko prihajam v zadnji del moje kariere. Najbolj pomembno je, da uživam v dirkanju in dirkati želim čim več. Moram si pogledati trase tritedenskih dirk in se potem odločiti. Morda bom kaj spremenil, a želim uživati.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ