Gerrans se vrača na dirki Strade Bianche

Gerrans se vrača na dirki Strade Bianche
05.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
Avstralec Simon Gerrans se po poškodbi ključnice vrača v peloton, začel pa bo na makadamski klasiki Strade Bianche.
Simon Gerrans se je poškodoval na treningu z gorskim kolesom, ko se je pripravljal na obrambo naslova državnega prvaka in nov naskok na zmago na dirki Tour Down Under. Zaradi zlomljene ključnice se sezona za 34-letnega Avstralca začenja mnogo kasneje, kot je sprva načrtoval.

Kolesar ekipe Orica GreenEdge je zadnjič dirkal na lanskem svetovnem prvenstvu, kjer je zaostal le za Michalom Kwiatkowskim. To je zanj najdaljše obdobje brez dirk odkar je pred 11 leti prestopil med profesionalce. 

"Komaj že čakam prvo dirko, nisem navajen na tako dolge premore. Na prvih nekaj dirkah bom verjetno v ozadju, saj še nisem 100-odstotno pripravljen, fantje pa imajo v nogah že nekaj dirk. Lansko leto sem imel nekaj smole z boleznijo, saj sem zbolel tik po dirki Pariz-Nica, letos pa upam, da se je s poškodbo moja smola zaključila," je na svoji spletni strani zapisal Gerrans. 

Avstralec je pripravljenost dvigoval v Južni Afriki, kjer je treniral s sotekmovalcem Darrylom Impeyem. Pred poškodbo je vrhunce sezone načrtoval v prvi polovici leta, zdaj pa Gerrans priznava, da ga vse bolj mika tudi svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Richmondu. Prva priložnost za dokazovanje bo že 40 kilometrov makadamskih poti na sobotni dirki Strade Bianche.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ