Giacomo Nizzolo: Po klancu sem vedel, da bi to lahko bil moj dan

Giacomo Nizzolo: Po klancu sem vedel, da bi to lahko bil moj dan
24.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia / Sportida in Mario Stiehl

Giacomo Nizzolo je dobil zadnjo etapo dirke po Sloveniji. Na Kandijski most je prišel v najboljšem položaju in na koncu premagal Luko Mezgeca.

Dimension Data je na dirko po Sloveniji prišla z močno sprintersko ekipo, saj so pripeljali Marka Cavendisha z zvestima pomočnikoma Markom Renshawom in Bernhardom Eislom. Prvo ime pa je postal Italijan Giacomo Nizzolo. ki je dobil peto etapo na dirki po Sloveniji. Po uspehu je bil navdušen, saj je dokazal, da je dobro pripravljen in zdaj že nestrpno pričakuje krstni nastop na dirki po Franciji.

O taktiki: Prvi cilj je bil, da vzpon prečkam s prvo skupino. To mi je uspelo. Potem sem pogledal, kdo je z mano. Bili so nekateri hitri kolesarji, vendar sem vedel, da lahko odigram pomembno vlogo in izkoristim priložnost.

O vzponu na Vahto: Končno sem po dolgem času prišel do zmage. Kaj reči. Današnja etapa za sprinterje ni bila lahka. Zadnji vzpon na Vahto je bil kar dolg, tako da je bilo kar težko. Ko mi je klanec uspelo prečkati v skupini z najboljšimi, ki ni bila ravno velika, sem vedel, da bi to lahko bil moj dan.

O prihajajočem Touru: To pomeni, da sem po Giru v zelo dobri formi. Zdaj odhajam na Tour še bolj samozavesten. A videli bomo iz dneva v dan, saj bo zame to prvi Tour.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ