Gianni Moscon spet diskvalificiran

Gianni Moscon spet diskvalificiran
02.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Gianni Moscon je spet opozoril nase. Tudi tokrat z naprimernim obnašanjem. Diskvalificirali so ga, kolesarji pa nad njim niso navdušeni.

Dirko Kuurne-Bruselj-Kuurne je na izjemen način dobil Kasper Asgreen. Kolesar moštva Deceuninck Quick Step je po skoraj petih urah dirkanja ohranil tri sekunde prednosti pred glavnino, v kateri je sprint za drugo mesto dobil Giacomo Nizzolo pred Alexandrom Kristoffom. Na žalost pa je veliko pozornosti spet požela neumna poteza enega izmed kolesarjev. Govorimo o Gianniju Mosconu.


Italijan, ki vozi za Ineos je bil dobrih 60 kilometrov pred ciljem udeležen v padec večjega števila kolesarjev. 25-letni Moscon se je moral po padcu v bližini jarka dokopati do svojega kolesa. Takrat je na kuppu pograbil kolo tekmeca in ga vrgel v drugega kolesarja. Moscon je z dirko nadaljeval še kakšnih deset kilometrov. Potem pa so mu sporočili, da so ga komisarji izključili z dirke. Takrat je z dresa kar med vožnjo strgal številki in ju odvgel na tla.

Moscon ima za sabo vsekakor pestro preteklost in je daleč od tega, da bi bil vzoren kolesar. Vsi mu priznavajo, da je sicer zelo nadarjen, a temperament očitno naredi svoje. Leta 2017 je z rasističnimi opazkami na dirki po Romandiji napadel Kevina Rezo. Dirko je sicer lahko dokončal, a so ga pri Skyju kaznovali. Po vrnitvi se je še istega leta z italijansko reprezentanco udeležil svetovnega prvenstva na Danskem.

Tam so ga sodniki izključili, ker se je po paduc v karavano poskušal vrniti s pomočjo spremljevalnega avtomobila. Kasneje je Moscona kolesar moštva FDJ Sebastien Reichenbach obtožil, da ga med dirko je nalašč zbil na tla. Mednarodna kolesarska zveza je primer opustila, saj ni bilo video dokaza o tem incidentu. Leta 2018 so Moscona vrgli tudi z dirke po Franciji, potem ko so ga kamere ujele, kako je v 15. etapi udaril Elieja Gaesberta.

Seveda je vprašanje, koliko časa bodo tako obnašanje prenašali tudi pri moštvu Ineos …
Zanimiva je reakcija enega izmed kolesarjev Jensa Debusscherja: "Zakaj je bilo tega treba. To je Flandrija in taki padci so nekaj običajnega. Osredotočen moraš biti od začetka do konca. Gre za živčne dirke in lahko se zgodi, da se moraš kdaj ustaviti, zavirati. Gre za serijo incidentov in vedno gre za isto osebo. Zdaj se nekoliko pretirava, a mi ni mar, da so ga kaznovali. Ne gre za ta incident, ampak za mnogo drugih. Če vprašaš fante v karavani, 90 odstotkov jih ima z njim slabe izkušnje."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ