Giant novi sponzor Argos - Shimana za sezono 2014

Giant novi sponzor Argos - Shimana za sezono 2014
10.01.2014 AVTOR: Matej Zalar
V nizozemski ekipi so potrdili, da bo Giant sponzoriral ekipo v prihajajoči sezoni, ki tako ni ogrožena.

Giant bo zagotovil sredstva Argos Shimanu za sezono 2014, ki je bila pod vprašajem po umiku neznanega ameriškega podjetja, ki bi moral postati glavni sponzor ekipe do leta 2016.

Nizozemski dnevnik De Telegraaf poroča, da bo tajvanski proizvajalec koles novi sponzor ekipe Argos – Shimano, potem ko se je neimenovano ameriško podjetje, ki bi moralo ekipo podpirati v naslednjih treh sezonah, tik pred zdajci umaknilo.

Sezona 2014 tako ni ogrožena, vodstvo ekipe, katere član je tudi Luka Mezgec, pa bo imelo na voljo celo leto, da poišče novega glavnega sponzorja. Novico so potrdili tudi v ekipi, vendar so bili v izjavah zelo skopi, več pa bo znano po predstavitvi ekipe, ki bo v ponedeljek.

Argos – Shimano ima za seboj zelo uspešno sezono, v kateri so blesteli Marcel Kittel, John Degenkolb in tudi Luka Mezgec, ki je na zadnji dirki sezone v Pekingu dosegel prvo zmago v WorldTouru. Vsi največji zvezdniki imajo pogodbe podpisane do leta 2016, Kittel pa zaenkrat še ne razmišlja o odhodu: “Ne vidim razloga, zakaj bi zapustil Argos. Ta ekipa je idealna zame, vsi kolesarji sodelujejo med seboj, iz dirke v dirko smo boljši. Vsi smo zelo veseli, da smo del te ekipe.

Sponzorstvo Gianta pa bi lahko pomenilo tudi spremembe v Belkinu, ki trenutno uporablja njihova kolesa. Belkin naj bi prihodnje leto vozil Bianchijeva kolesa, od sponzoriranja Argosa pa naj bi se poslovil Felt. Nobena od teh novic še ni potrjena, več pa bo znano v ponedeljek.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ