Giant TCR Advanced 2 disc Pro

Giant TCR Advanced 2 disc Pro
07.09.2021 AVTOR: Vladimir Dovla, Foto: Tit Košir

Letos vstopam v famozno tretje desetletje življenja in kot bi mi pod kožo zlezle vse besede starejših in modrejših znancev, sem se spremenil tudi kot kolesar.

Če sem še pred tremi leti vse svoje višince nabral na gorskih kolesih, kaže, da jih bom letos več kot polovico osvojil na starem znancu profesionalnega pelotona – Giantu TCR Advanced.

No, in ravno z letom 2021 se Giant za nekaj časa poslavlja od profesionalnega pelotona. Ekipa CCC je razpadla, skupaj z imenom pa se od tekmovanja na najvišji ravni umika model kolesa, ki je v profesionalnem kolesarstvu pustil neizbrisen pečat. Z istim imenom na sceni obstaja že vse od od leta 1996. Kot kolo, ki mora biti sposobno konkurirati najboljšim bolidom, pod katere so se podpisali predvsem kultni italijanski proizvajalci, ga je Giant leta 1998 poslal na fronto z uradnim sponzorstvom španske ekipe ONCE. TCR oziroma Total Compact Road je že s prihodom v karavno Dirke po Franciji zanetil obilico kontroverznosti. Kot namiguje ime modela, filozofija kolesa, ki ga je nar

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ