Gilbert: "Vsi proti Cavendishu"

Gilbert: "Vsi proti Cavendishu"
27.07.2012 AVTOR: D. Z.
V soboto bo na sporedu 250 kilometrov dolga cestna dirka na olimpijskih igrah. Favoriti so Britanci z Markom Cavendishem.
Kolesarji Velike Britanije si zato še kako želijo, da bi Mark Cavendish "preživel" devet krogov čez vzpon na Box Hill. Potem jih namreč čaka še dolga ravnina proti cilju, kjer bi lahko ujeli marsikaterega ubežnika. Cavendish je
 z namenom, da bi zdržal ta vzpon, tudi nekoliko shujšal, a vsi se dobro zavedajo, da bodo imeli številni drugi kolesarji velik interes, da Cavendish zaostane za najboljšimi. Samo tako ga namreč lahko premagajo, saj je v sprintu tudi letos že dokazal, da je najhitrejši.

"Tako priložnost dobiš samo vsake štiri leta. Mi bomo dirkali proti 140 kolesarjev, zato bo težko dobiti medaljo. Vendar smo motivirani," je dejal član belgijske reprezentance Philippe Gilbert, ki je nastopil že na OI pred osmimi leti v Atenah, medtem ko se v reprezentanco za Peking ni uvrstil. Belgijsko izbrano vrsto sestavljajo Boonen, Vandenbergh, Roelandts, Van Avermaet in prej omenjeni Gilbert. Progo so si že ogledali.

"Uspelo nam je prevoziti samo en krog, potem pa so cesto zaradi varnosti zaprli. Ne gre za zahteven krog, vendar tudi ne preveč lahek," je dejal Gilbert in dodal: "Mislim, da lahko Box Hill z najboljšimi premaga tudi Cavendish. V resnici bomo dirkali vsi proti Cavendishu. Če z njim pridemo v sprint, smo poraženi. Dirko bomo morali narediti čim bolj zahtevno, vendar samo nas pet tega ne bo sposobno. Računamo tudi na Špance in Italijane, čeprav ima Cavendish okrog sebe močno ekipo."

Gilbert je bil na lanskih enodnevnih dirkah praktično nepremagljiv, letos pa je za njim precej slabša sezona, a zdaj pravi, da je precej boljši: "Včeraj sem opravil triurni trening. Noge so bile še posebej v zadnji uri zelo močne. O odstotkih ne morem govoriti, vendar sem pripravljen."

vir: velonation.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ