Giro, 4. etapa: Nepredvidljiv zaključek za napad

Giro, 4. etapa: Nepredvidljiv zaključek za napad
09.05.2016 AVTOR: D. Z.
Po dnevu premora na dirki po Italiji 4. etapa. Dva vzpona tretje kategorije in zapleten zaključek. Marcel Kittel bo branil rožnato majico.

Po transferju z Nizozemske in prvemu dnevu brez etape se bo dirka po Italiji nadaljevala z dvesto kilometrov dolgo etapo od Catanzara do Praie a Mare. To bo že nekoliko bolj razgibana etapa, pa čeprav bo prvih 120 kilometrov bolj ali manj ravninskih. Po 32 kilometrih bo prvi leteči cilj. Potem pa bosta na sporedu dva vzpona tretje kategorije.

Najprej vzpon na 409 metrov visoki Bonifati. Vrh bo po 126 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in 15 kilometrov kasneje vrh drugega kategoriziranega vzpona. Kolesarji se bodo povzpeli na 378 metrov visoki San Pietro. Do cilja bo še 50 kilometrov in tudi leteči cilj. A ti kilometri bodo nekoliko bolj razgibani kot začetni. Zadnja ovira bo vsekakor krajši vzpon dobrih pet kilometrov pred ciljem.

Tu cesta doseže tudi 18-odstotni naklon. Spust proti cilju poteka po široki, zaviti cesti. Ciljna ravnina je dolga 2,5 km, v samem zaključku pa bo cesta rahlo zavila.
Zdaj, ko so preostale ekipe spoznale, da je Marcel Kittel v sprintih preprosto premočan, bi lahko to etapo poskušale spremeniti sebi v prid. Z napadi, predvsem pa z ostrim ritmom po razgibani trasi bi se Kittla mogoče celo rešili.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ