Giro in povabila: Za nekdanjega zmagovalca ni prostora

Giro in povabila: Za nekdanjega zmagovalca ni prostora
21.01.2018 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji in še nekaterih pomembnih italijanskih preizkušenj so razkrili imena ekip, ki so jim podelili posebna povabila.

Poleg 18 ekip z licenco World Tour na dirkah svetovne serije lahko nastopa tudi nekaj ekip s Prokontinentalno licenco.

Te ekipe se borijo za t. i. Posebna povabila s strani organizatorjev dirk. Zdaj so odločitev sporočili pri RCS Sport. Italijani so zadolženi za organizacijo najpomembnejših dirk v Italiji, tudi znamenite tritedenske preizkušnje – Giro d’Italia. Seveda bodo povabila na to dirko dvignila tudi največ prahu. Organizatorji so se odločili, da na Giro povabijo naslednje ekipe:

Israel Cycling Academy, Androni Giocattoli, Bardiani CSF in Wilier Triestina-Selle Italia. Torej. Tri italijanske ekipe in sploh prvič izraelsko. Nič čudnega, saj se bo v Izraelu letošnji Giro tudi začel. Še drugič zapored so brez povabila ostali pri ekipi Nippo Vini Fantini, kar pomeni, da na Giru ne bo nastopil Damiano Cunego. Italijan je dobil Giro 2004, letos pa je prav na Giru želel zaključiti kariero.

Lani je na Giru uspešno nastopal tudi Jan Tratnik z moštvom CCC Sprandi Polkowice. Poljska ekipa je letos ostala brez povabila. Ostala je tudi brez povabil na dirke Strade Bianche, Milano-Sanremo in Strade Bianche. Vrača se moštvo Androni Giocattoli. Kljub lanskima aferama (Pirazzi in Ruffoni) so organizatorji znova povabili ekipo Bardiani CSF. Giro se bo začel 4. maja, končal pa 27. maja. Dve prosti mesti na dirki Strade Bianche bosta zapolnili Androni Giocattoli-Sidermec in Nippo-Vini Fantini.

Na etapni dirki Tirreno-Adriatico bodo nastopili kolesarji štirih moštev: Gazprom-Rusvelo, Israel Cycling Academy, Nippo-Vini Fantini in Wilier Triestina-Selle Italia. Potem je tu klasika Milano-Sanremo. Povabljenih ekip pa sedem: Bardiani CSF, Cofidis Solutions Credits, Gazprom-Rusvelo, Israel Cycling Academy, Nippo-Vini Fantini, Team Novo Nordisk in Wilier Triestina-Selle Italia.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ