Giro po Giru okoli Alp - cenejše predprijave samo še danes

Giro po Giru okoli Alp - cenejše predprijave samo še danes
27.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V družbi Luke Mezgeca in Jana Polanca skupinska vožnja okoli Alp pred 8. Maratonom Alpe Scott

Več informacij o maratonu na www.kd-alpe.si

Še do jutri, 27.6. so možne cenejše predprijave na www.kd-alpe.si/sl/maraton/pri java.

Zmagovalci po letih

2007
Andrej Helešič
Ana Zupan
2008
Matej Stare
Tjaša Rutar
2009
Luka Mezgec
Urša Pintar
2010
3:39:18 Gregor Tekavec
4:02:57 Rutar Tjaša
2011
3:36:37 Tekavec Gregor
3:58:00 Pintar Urša
2012
3:42:50 Primož Roglič
4:06:33 Teja Gulič
2013
3:38:34 Gregor Tekavec
4:04:05 Andreja Jagodic

V Kamniku, kjer bo naslednjo nedeljo start 8. Maratona Alpe, se je danes zbralo preko 30 kolesarskih zanesenjakov, ki so se v družbi dveh junakov minulega Gira d'Italia – Luke Mezgeca in Jana Polanca, podali okoli Kamniško – Savinjskih Alp po trasi Maratona Alpe Scott.

Zbrana druščina je v zmernem tempu kolesarila do vznožja prelazov – te so prevozili vsak v svojem tempu, se ustavili na vrhu, kjer je sledil kratek počitek in tudi čas za prijeten klepet s šampionom in zmagovalcem zadnje epske etape Gira Luko Mezgecem ter z mladim zvezdnikom slovenskega kolesarstva Janom Polancem. Sicer tudi Polancu na Dirki po Italiji ni zmanjkalo veliko do etapne zmage – 14. etapo je končal na odličnem 4. mestu.

Mezgecu je trasa Maratona Alpe dobro poznana, leta 2009 je med drugim postal zmagovalec maratona. Kot pravi, si bo po državnem prvenstvu, ki sledi to nedeljo, vzel nekaj časa za počitek, brez dvoma zaslužen. V letošnji sezoni ga čaka še nekaj enodnevnih klasih, za konec pa Dirka po Pekingu, ki jo je lani zaključil sanjsko s prvo etapno zmago v karieri.
Tudi pred Polancem je nedeljsko državno prvenstvo, morebiti pa ga bomo lahko pozdravili tudi na startu Maratona Alpe. Kot pravi, traso maratona kdaj odpelje tudi za trening, še večkrat pa izbere krog z Jezerskega Vrh do Železne Kaple in nazaj po avstrijski strani čez prelaz Ljubelj.

8. Maraton Alpe Scott – najlepši in najtežji kolesarski maraton v Sloveniji
Do 8. Maratona Alpe Scott, ki bo v nedeljo, 6. julija, nas loči le še dober teden. Start maratona bo ob 9. uri v starem delu Kamnika. Trasa bo udeležence kot vsako leto vodila čez 11 občin pri nas in na Avstrijskem Koroškem (Kamnik – Komenda – Cerklje – Preddvor – Jezerski Vrh – Pavličevo sedlo – Solčava – Luče – Ljubno – Gornji Grad – Črnivec – Kamnik). Pred kolesarji je 130 kilometrov in trije alpski prelazi – Jezerski Vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, kar v skupnem pomeni 2.000 m višinske razlike.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ