Giro Rosa v Sloveniji: Slovenska cesta in Mala Franja

Giro Rosa v Sloveniji: Slovenska cesta in Mala Franja
15.11.2014 AVTOR: D. Z.
Znani sta trasi prvih dveh etap ženske različice italijanskega Gira. Najprej središče Ljubljane, potem trasa Malega maratona Franje.

Kot smo že pisali, bo Ljubljana gostila start dirke po Italiji za ženske 2015. Giro Rosa se bo v 26-letni zgodovini sploh prvič začel izven italijanskih meja, zato je to še posebna čast. Že nekaj časa je jasno, da bo 2,1 km dolg prolog na sporedu v središču Ljubljane. Po vzoru ekipne vožnje na letošnjem svetovnem prvenstvu za amaterje, bodo organizatorji prolog izpeljali po Slovenski cesti.

Več časa so se ukvarjali z vprašanjem, kako bo potekala naslednja etapa. Kot mesto, kjer bi se etapa lahko začela, so omenjali Postojno, a start druge etape bo gostil Kamnik. Najboljše kolesarke na svetu se bodo potem podale v nasprotni smeri Male Franje. Cilj bo v BTC-ju. V dveh dneh se bo Gorazd Penko tako na najboljši način zahvalil dvema največjima sponzorjema ekipe BTC City Ljubljana.

Druga etapa pa ne bo ravno ekstremno zahtevna. A to ne pomeni, da ne bo zanimiva. »To bo nekako srednje težka etapa. Pri ženskah pa se nikoli ne ve, ker iz lahko najlažje etape naredimo najtežjo dirko, « je poudarila Polona Batagelj, ki ima z nastopanjem na dirki po Italiji že bogate izkušnje, saj je letos tam nastopila že četrtič. Kaj si Batageljeva misli o tem, da bo Ljubljana gostila starta najtežje etapne dirke za ženske pa si boste lahko prebrali v naslednjih dneh.

Kaj je o trasi te druge etape povedal Gorazd Penko? »Vsi mislijo, da je dirka lahko zanimiva, samo če je težka, vendar to ni res. Poleg tega bo že naslednji dan, ko bodo kolesarke šle v Italijo, na sporedu ena izmed najtežjih etap, če ne celo najtežja. « Tudi o tem, kaj o ženskem Giru v Sloveniji meni Penko, si boste lahko prebrali v naslednjih dneh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ