Giro se lahko veseli zvezdniških imen

Giro se lahko veseli zvezdniških imen
17.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Organizatorjem dirke po Italiji se vsekakor lahko smeji. Morda ne bo Chrisa Frooma, zdaj je nastop napovedal tudi Simon Yates.

Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Miguel Angel Lopez, Mikel Landa, Gianni Moscon in zdaj še Simon Yates, ki je letos kar 13 dni nosil rožnato majico. Vsi ti kolesarji so že potrdili, da bo njihov prvi cilj sezone 2019 prav dirka po Italiji. Organizatorjem slovitega Gira je tako očitno uspelo spet pritegniti številne vrhunske kolesarje. Na startup o vsej verjetnosti sicer ne bo Gerainta Thomasa in aktualnega zmagovalca Chrisa Frooma, a vendar je zasedba zavidanja vredna.

“Se že veselim vrnitve na Giro. Na dirko imam lepe spomine iz letošnjega leta, je pa tu tudi dirka, ki mi je pustila veliko grenkega priokusa. Zato bi se rad vrnil in dokončal delo,” je dejal kolesar moštva Mitchelton Scott Simon Yates. Letos je dobil dirko po Španiji, na lanski dirki po Franciji je zasedel sedmo mesto in bil najboljši med mladimi. Vsekakor bo, glede na predstave v zadnjih treh letih eden izmed favoritov za končno zmago. Konkurenca pa bo huda.

Drugo zmago bo napadal Dumoulin, Nibali bo poskušal dobiti že tretji Giro. Moštvo Sky bo zagotovo poslalo vrhunske kolesarje na start, morda celo mladega Egana Bernala. Kmalu pa bomo očitno izvedeli, če bo na Giro še drugič v karieri odšel tudi Primož Roglič, ki je ob krstnem nastopu na Giru osvojil etapno zmago, na prologu pa je bil le za las ob rožnato majico. Zaenkrat so iz moštva LottoNL Jumbo sporočili, da bo kapetan na Touru spet Steven Kruijswijk, medtem ko so mnogi slovenski mediji zdaj ugibali, če to morda pomeni, da bo Roglič odšel na Giro.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ