Giro: Dva milijona za Froomov nastop?

Giro: Dva milijona za Froomov nastop?
29.11.2017 AVTOR: D. Z.
Kako prepričati Christopherja Frooma, da bi nastopil na naslednji dirki po Italiji? Nizozemski De Telegraaf piše, da z ogromno vsoto denarja.

Danes popoldne bo predstavitev trase dirke po Italiji, prenašali jo bodo tudi na italijanski televiziji RaiDue.

Organizatorji so že potrdili, da se bo ta začela v Jeruzalemu, in da se bodo morali kolesarji spet povzpeti tudi na znameniti Zoncolan. Ta bo na sporedu v 14. etapi. Vse več je govoric, da o nastopu na Giru razmišlja tudi Christopher Froome. Zadnjič je na Giru nastopil leta 2010, a takrat še zdaleč ni bil konkurenčen in so ga z dirke celo izključili.

V zadnjih letih pa je najboljši kolesar za tritedenske dirke. Potem, ko je letos v isti sezoni dobil Tour in Vuelto mu manjka samo še zmaga na Giru. Če bi se za nastop na Giru odločil v sezoni 2018, potem bi v manj kot letu dni dobil vse tri tritedenske preizkušnje, kar je tudi poseben dosežek. Italijani so očitno odločeni, da Frooma prepričajo, da se končno odloči za nastop na Giru, pa čeprav je sam že potrdil, da bo glavni cilj še petič dobiti Tour de France. Froome pa v izjavah ni povsem izključil možnosti, da se bo odpovedal Giru.

Morda tudi zato ne, ker je letos dobil dokončno potrditev, da lahko dobi dve tritedenski dirki, med katerima ni ravno veliko časa za počitek in pripravo. Poleg tega bo naslednje leto med koncem Gira in začetkom Toura en teden več časa za pripravo, saj se bo Tour zaradi svetovnega prvenstva v nogometu začel teden dni kasneje. Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni je pred dnevi dejal, da so mediji večji del trase že razkrili, da pa bon a predstavitvi dirke razkril tudi nekaj v zvezi s tem, kdo bo na Giru nastopil. Bo tudi Froome? Novinarji nizozemskega časopisa De Telegraaf pišejo, da so Italijani pripravljeni kar globoko seči v žep, da bi pripeljali Frooma. Pripravljena naj bi imeli kar dva milijona evrov, ki bi jih Froome prejel, če pride na Giro.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ